Apotheek met 1.000 winkels in Oekraïne gaat bitcoin accepteren

Een van de grootste apotheken in Oekraïne gaat bitcoin accepteren. Het betreft ANC Pharmacy en ze gaan samenwerken met cryptobeurs Binance.

Bitcoin adoptie

Naast bitcoin zal het bedrijf dus ook altcoins accepteren als betaalmiddel. In totaal gaat het om meer dan 1.000 winkels in het hele land.

In eerste instantie zal de betaaloptie alleen te gebruiken zijn op de locaties in Kiev, zo blijkt uit de berichtgeving in een officieel statement.

Om bitcoin te gebruiken om bestellingen mee af te rekenen, moeten klanten wel eerst de Binance app downloaden. Ze kunnen de betaling dan voltooien met Binance Pay. Na de cryptotransactie kunnen ze hun bestelling in de winkel ophalen.

Het is niet de eerste keer dat Binance samenwerkt met een Oekraïense keten. Eerder was het al supermarktketen VARUS die cryptocurrency’s begon te accepteren.

Oekraïne

Met Techno Їzhak en Stylus zijn er nog twee tech-groothandels die sinds 2022 eveneens bitcoin accepteren. Het zijn twee van de grootste op technologie gefocuste retailers van Oekraïne. Zij gebruiken de software van Whitepay.

Volgens rapporten is de Oekraïense interesse in bitcoin tijdens de Russische invasie gegroeid. Eerder ondertekende president Zelensky een “On Virtual Currency”-wet. Dit biedt een wettelijk kader voor bitcoin.

Ook accepteerde het land bitcoindonaties om extra verdedigingsmateriaal te kunnen aanschaffen. Inmiddels is er meer dan $50 miljoen aan cryptovaluta gedoneerd, wat is gebruikt voor drones, software en andere militaire benodigdheden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan ook eens langs in onze Telegram chat, en download daarnaast vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!