$54 miljoen in cryptogiften naar leger Oekraïne

$54 miljoen in cryptogiften naar leger Oekraïne

De giften die Oekraïne ontving in bitcoin en andere cryptovaluta heeft het land onder andere uitgegeven aan drones, software en andere militaire benodigdheden.

Crypto voor militaire goederen

Eergisteren publiceerde Mykhailo Fedorov, vice-premier van Oekraïne, op Twitter waaraan donaties in bitcoin en andere cryptovaluta zijn uitgegeven. In een tabel is te zien dat er $54,5 miljoen aan donaties is uitgegeven, voornamelijk aan militaire spullen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Een aanzienlijk deel van het geld, $11,8 miljoen, is uitgegeven aan 213 drones. Bijna $7 miljoen ging op aan kogelwerende vesten. Op de wat cryptisch omschreven post ‘Specific computer hardware & sofware?’ is $ 5,7 miljoen uitgegeven. Ook ging $5 miljoen naar ‘Wapens op verzoek van het Ministerie van Defensie’.

“Dank aan de crypto-community voor de steun van het begin van de totale invasie! Donatie voor donatie naar de grote overwinning,” schrijft Fedorov bij het overzicht van de uitgaven.

Volgens het Ministerie van de Digitale Transformatie van Oekraïne is er inmiddels meer dan $60 miljoen in cryptovaluta opgehaald om het land te helpen in de strijd tegen Rusland. Naast $12,6 miljoen in stablecoins Aid For Ukraine 595,4 bitcoin ontvangen.

Crypto onderdeel oorlogsvoering

Voor Oekraïne zijn cryptovaluta een belangrijk onderdeel van de oorlog. Door open te staan voor donaties in bitcoin en andere cryptovaluta was het land in staat snel financiële hulp vanuit de hele wereld te ontvangen. Vanuit de cryptogemeenschap zijn flinke bedragen overgemaakt naar de wallets van de Oekraïense overheid. Gavin Wood, de mede-oprichter van Polkadot doneerde voor $5 miljoen. Vitalik Buterin doneerde $2,5 miljoen in ether.

Het project Meta History: Museum of War is een collectie met NFT’s die verbonden zijn met belangrijke momenten tijdens de oorlog. Gisteren werd via Twitter een nieuwe NFT te koop gezet. In de begeleidende tekst werd gesteld dat Rusland spreekt van het gevaar van een derde wereldoorlog om de rest van de wereld te intimideren.

“Dit betekent alleen maar dat Moskou een nederlaag in Oekraïne voelt aankomen,” tweette @Meta_History_UA en gebruikt zo ook de NFT’s voor propagandadoeleinden.

Lees meer over:
Rusland oekraine

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties