Arbitrum DAO keurt ARB Staking voorstel goed

146 totale weergaven

De Arbitrum DAO heeft met een overweldigende meerderheid een voorstel goedgekeurd om ARB token staking te introduceren, met 91% steun van meer dan 25.000 deelnemers, wat een belangrijke stap betekent in de richting van het verbeteren van token bruikbaarheid en governance veiligheid.

Arbitrum DAO keurt ARB Staking voorstel goed

De Arbitrum DAO heeft een voorstel goedgekeurd dat staking introduceert voor ARB tokens, een zet die gericht is op het verhogen van de bruikbaarheid van het token en het versterken van de governance veiligheid van het netwerk.

Het voorstel werd aangenomen met 91% goedkeuring van meer dan 25.000 deelnemers, wat de sterke steun van de gemeenschap voor het initiatief weerspiegelt.

Introductie van Liquid Staking

Het goedgekeurde voorstel stelt houders van ARB tokens in staat om hun tokens in te zetten in ruil voor een liquide ARB token, bekend als stARB.

Dit nieuwe token vertegenwoordigt de ingezette activa en biedt voordelen zoals auto-compounding van beloningen, restaking opties en compatibiliteit met verschillende Decentralized Finance (DeFi) applicaties.

Het staking systeem zal gebruik maken van Tally’s liquide staking token model, dat zal worden aangepast om te passen bij Arbitrum’s unieke governance architectuur.

Token bruikbaarheid en veiligheid

Het staking voorstel gaat in op de bezorgdheid over de ondermaatse prestaties van de ARB token en heeft als doel de deelname van kiezers in de DAO te stimuleren. Momenteel wordt minder dan 1% van de ARB-tokens actief gebruikt binnen het ecosysteem op de keten.

Door staking te introduceren hoopt de DAO een grotere betrokkenheid aan te moedigen en potentiële aanvallen op het bestuur te voorkomen.

Naarmate de schatkist van Arbitrum groeit, neemt het risico toe dat kwaadwillenden het bestuursproces aanvallen, waardoor de implementatie van dit staking-systeem cruciaal is voor de veiligheid van het netwerk.

Toekomstige impact en kosten

Het voorstel schetst een modulaire implementatie die toekomstige upgrades en integratie met andere staking-systemen van Arbitrum mogelijk maakt.

De geschatte kosten voor de implementatie van het staking systeem zijn $200.000 in ARB tokens, die de ontwikkeling van slimme contracten, beveiligingsaudits en andere gerelateerde kosten dekken.

Dit initiatief zal naar verwachting een sleutelrol spelen in het ondersteunen van de groei van Arbitrum en het waarborgen van de veerkracht tegen potentiële bedreigingen.

Omdat Arbitrum blijft groeien als een toonaangevende Layer 2 oplossing op Ethereum, kan dit initiatief de veiligheid van het netwerk aanzienlijk verbeteren en de belangen van tokenhouders op één lijn brengen met het succes van het protocol op de lange termijn.

Nederlandse exchange met web3 wallet

OKX - trade meer dan 150 crypto’s

  • Nieuwe app in Nederland
  • Handel met andere traders
  • Verdien rente met crypto leningen
Let op: cryptocurrency is een zeer volatiele en ongereguleerde investering. Doe je eigen onderzoek.

 

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....