Argentijnse app integreert Lightning voor snelle Bitcoin betalingen

Het Argentijnse bedrijf Belo heeft het Lightning Netwerk geïntegreerd voor snelle en goedkopere bitcoin betalingen. Ze lanceerden twee jaar geleden een app voor de uitwisseling van fiatgeld (met name de lokale peso) en cryptovaluta.

Bitcoin via Lightning

Door een samenwerking met betaalprocessor Opennode heeft Belo nu ook Lightning in haar app ingebouwd. Daardoor kunnen gebruikers nu handelen met peso's en bitcoin, om daarna hun sats snel en simpel uit de app naar een eigen (non-custodial) wallet halen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Belo is opgericht door Manuel Beaudroit. Hij wil een brug slaan tussen de cryptowereld en het leven in peso's. De applicatie is zowel voor iOS- en Android-smartphones beschikbaar. Naast een aantal andere altcoins en stablecoins kiezen ze dus ook voor Lightning.

Lightning is een manier om snel en goedkoop bitcoin te kunnen versturen. Het is een tweede laag bovenop de blockchain van bitcoin. Je hebt niet te maken met blocktijden, blockgroottes en de mempool. Betalingen komen via een netwerk van nodes door betaalkanalen naar de ontvanger terecht. Leer meer over Lightning in onderstaand uitlegartikel.

Door Lightning laat Bitcoin ook echt haar potentieel zien als betaalmiddel, naast dat het al langer gebruikt wordt als oppotmiddel. Op moment van schrijven zit er meer dan 3.200 bitcoin in publieke betaalkanalen van het Lightning Netwerk. Dat komt neer op $136,6 miljoen.

Bitcoin is voor iedereen

Met Belo kunnen gebruikers zelfs één peso omzetten in cryptovaluta. Daardoor is het voor iedereen toegankelijk, zo stelt de CEO. Ter vergelijking: dat is evenveel waard als $0.0097.

De app is in 2020 gelanceerd en de inwoners van het Latijns-Amerikaanse land kunnen cryptovaluta kopen met onder andere Mastercard. Bitcoin is een goed alternatief voor de lokale bevolking. De Argentijnse valuta is aan flinke inflatie onderhevig.

Onlangs integreerde La Hausse ook al Lightning via OpenNode. Dit is een app die in dezelfde regio hoge ogen gooit. Zij richten zich op vastgoed.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!