Huis kopen met Bitcoin via Lightning? In Latijns-Amerika kan dat nu

Huis kopen met Bitcoin via Lightning? In Latijns-Amerika kan dat nu

La Haus accepteert Bitcoin betalingen. Het vastgoedbedrijf werkt daarvoor samen met OpenNode, voor zowel on-chain en op Lightning transacties.

Met Bitcoin een huis kopen

Het gaat om een Latijns-Amerikaans vastgoedmagnaat. Je kunt er nu met jouw bitcoin terecht als je een huis wilt kopen. In een persbericht vertellen ze meer over de samenwerking:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

"La Haus is opnieuw een pionier in het gebruik van technologie om de huizenmarkten in Latam te transformeren."

Het bedrijf is een startup die Amerikaanse vastgoeddiensten naar de Latijns-Amerikaanse vastgoedmarkt wil brengen. Jehudi Castro-Sierra, voormalig vice-minister van digitale economie in Colombia, zal toezicht houden op het initiatief. Hij wordt de vice-president van La Haus.

"La Haus sluit zich aan op het open monetaire netwerk en accepteert Bitcoin via een volledig geïntegreerd digitaal proces."

Het is (voor zover bekend) ook de eerste keer ooit dat je een huis kunt afrekenen via het Lightning Netwerk. Deze schaalbaarheidsoplossing is vooral populair voor kleine transacties. Het is niet bekend hoe OpenNode alles qua capaciteit in betaalkanalen (voor zowel verzender als ontvanger) kan garanderen.

80.000 appartementen

Het bedrijf is opgericht door twee alumni van Stanford: Jerónimo Uribe en Rodrigo Sánchez-Ríos. Ze liggen naar verluidt op koers om in december de grens van $1 miljard aan 'bruto transactiewaarde' op jaarbasis te realiseren.

"Terwijl we uitbreiden in Latijns-Amerika, kan Bitcoin enkele van de problemen oplossen die gepaard gaan met het kopen van een huis met lokale valuta. De werelden Bitcoin en vastgoed hebben een uitstekende synergie.”

Het draait bij La Haus allemaal om een app waarmee je een huis kunt kopen (en de betaling voltooien). Daar komt nu dus Bitcoin als betaaloptie bij. Naar verluidt beginnen ze met appartementen in Playa del Carmen in Mexico. Het plan is om Bitcoin uiteindelijk voor meer dan 80.000 accommodates als betaaloptie aan te bieden.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin betaalmiddel betalingen

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties