Argo Blockchain delft recordaantal van 597 bitcoin in Q3 2021

De beursgenoteerde bitcoin miner Argo Blockchain heeft de derde kwartaalcijfers van 2021 publiek gemaakt. In het derde kwartaal van dit jaar heeft Argo in totaal 597 bitcoin gemijnd, een record voor het bedrijf.

Tegen de huidige koersen gaat dat om een bedrag van ongeveer 36,5 miljoen dollar aan bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De opbrengst van het derde kwartaal brengt de totale bitcoin holdings van Argo op 1.836 bitcoin, wat op dit moment grofweg 113 miljoen dollar waard is.

Kosten minen bitcoin op $6.293

De kosten voor Argo Blockchain voor het minen van 1 bitcoin liggen naar verluidt op 6.293 dollar. Niet verkeerd als je bedenkt dat ze diezelfde bitcoin weer kunnen verkopen voor meer dan 60.000 dollar. Een prima marge om mee te werken dachten wij zo.

Volgens CEO Peter Wall zijn met name de Texaanse mining-faciliteit in Dickens County en de beursnotering aan de Amerikaanse Nasdaq cruciaal geweest voor het succes van dit kwartaal voor Argo Blockchain.

Tot en met de maand september heeft Argo Blockchain dit jaar een omzet van 67,9 miljoen geboekt waarvan 27,1 miljoen als nettowinst de boeken ingaat. Daar zit waarschijnlijk niet de daadwerkelijke waarde van de bitcoin in.

Miningoperaties Argo Blockchain zijn klimaatpositief

Wat Argo Blockchain een interessante miner maakt is dat het volgens de claims van het bedrijf zelf klimaatpositief is. Eerder dit jaar kocht Argo 320 are land in Texas waar het met 200 megawatt aan duurzame energie bitcoin mined.

Verhalen als die van Argo zijn goed voor de industrie, die jarenlang te boek heeft gestaan als een negatieve industrie wat klimaatverandering betreft. Dat narratief begint langzaam te veranderen.

Te meer omdat mensen steeds meer inzien dat het huidige financiële systeem een catastrofale impact op het klimaat heeft. De enorme schuldenberg betekent dat de economie moet blijven groeien om overeind te blijven.

Iets wat ons de consumptiemaatschappij waar we momenteel in leven heeft opgeleverd. Bitcoin heeft de potentie om dat te veranderen en zo de planeet te vergroenen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen?
Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....