Arthur Hayes: Japanse bankproblemen zullen Bitcoin koers doen exploderen

15178 totale weergaven
arthur hayes bitcoin

Arthur Hayes, mede-oprichter van BitMEX, zegt dat de Japanse banken in grote problemen zitten. Volgens hem zal dit ervoor zorgen dat de Bitcoin koers en andere crypto munten gaan stijgen. Hayes vergelijkt de situatie in Japan met de problemen bij Amerikaanse banken in maart 2023. Ook toen was er een grote bailout nodig vanwege slechte Amerikaanse staatsobligaties op hun balans.

Arthur Hayes ziet Bitcoin stijgen door problemen bij Japanse banken

Hayes legt uit dat Japanse banken nu in dezelfde situatie zitten als Amerikaanse banken vorig jaar. Hij waarschuwt dat dit kan leiden tot meer “stiekem geld printen.” Sinds de bankencrisis van vorig jaar en de redding door de centrale bank is de prijs van Bitcoin meer dan 200% gestegen.

Deze maand heeft Norinchukin, de vijfde grootste bank van Japan, aangekondigd dat ze voor 63 miljard dollar aan Amerikaanse en Europese obligaties gaan verkopen. Dit komt omdat de verliezen op deze obligaties te groot worden. Hayes denkt dat dit nog maar het begin is. Volgens een onderzoek van het IMF hadden Japanse banken begin 2022 ongeveer 850 miljard dollar aan buitenlandse obligaties, waarvan bijna 450 miljard dollar in Amerikaanse obligaties.

Hayes zegt dat zulke grote verkopen van obligaties een groot probleem zouden zijn voor de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen. “Dit kan niet worden toegestaan omdat de rente dan zou stijgen, wat het duurder maakt voor de Amerikaanse overheid om geld te lenen,” zegt Hayes. Hij denkt dat Yellen de Bank of Japan (BOJ) zal vragen om deze obligaties te kopen.

Hayes stelt voor dat de BOJ haar Foreign and International Monetary Authorities (FIMA) repo-faciliteit zal gebruiken. Hiermee kunnen ze Amerikaanse staatsobligaties gebruiken als onderpand om nieuwe Amerikaanse dollars te krijgen. Het gevolg hiervan zou meer geld in omloop zijn, wat goed is voor mensen die Bitcoin bezitten.

Bitcoin bijkopen bij de dip?

Hayes zegt dat hij binnenkort zijn investeringen van Ethena stablecoins zal verplaatsen naar risicovollere crypto activa. Hij raadt anderen aan om “de dip te kopen.” Hij gelooft dat dit een nieuwe drijfveer is voor de stijging van de cryptomarkt. “De hoeveelheid dollars moet toenemen om het huidige dollar-gebaseerde financiële systeem te behouden,” zegt Hayes.

https://twitter.com/CryptoHayes/status/1803974262018998319

Eerder deze maand adviseerde Hayes zijn volgers om Bitcoin en altcoins te kopen. Hij merkt op dat centrale banken nu voor het eerst in jaren de rente beginnen te verlagen, wat volgens hem een positief signaal is voor de crypto markten.

Lees meer over:
Arthur HayesJapan

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd