Arthur Hayes: Koop nu, de bitcoin bullmarkt is terug

5474 totale weergaven
Bitcoin op weg naar $72K: Tijd om in te stappen?

Arthur Hayes, de mede-oprichter van BitMEX, is terug met een nieuw essay genaamd “Group of Fools.” Hierin schrijft de uitgesproken Hayes over het huidige macro-economische landschap en de gevolgen hiervan voor de cryptomarkt.

Zijn boodschap? De bitcoin bullmarkt is terug en dit is het moment om te kopen.

De belangrijkste macro-economische indicator

Hij begint zijn verhaal met een relaas over de wisselkoers tussen de Amerikaanse dollar en de Japanse yen. Volgens Hayes is dat momenteel de belangrijkste macro-economische indicator ter wereld.

De Japanse yen zit in de problemen en de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) probeert te helpen. Japan bezit namelijk gigantische hoeveelheden Amerikaanse staatsobligaties. Als zij geen andere optie hebben, dan dumpen ze die op de markt om de Japanse yen te steunen.

Dat zou de marktrentes op Amerikaanse staatsobligaties laten exploderen en dat is niet handig voor de Amerikaanse overheid, waarvoor het dan ineens een stuk duurder wordt om hun enorme schuldpositie te onderhouden.

Gisteren kregen we vanuit de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of Canada renteverlagingen. Volgens Hayes wijzen die renteverlagingen op een strategie die dieper ligt dan het bestrijden van de inflatie.

Hayes denkt dat deze renteverlagingen bedoeld zijn om de Japanse yen te steunen en de Amerikaanse dollar in het zadel te houden als de belangrijkste valuta op aarde.

De terugkeer van de bitcoin bullrun

Deze ontwikkeling creëert volgens Hayes een meer dan gunstig klimaat voor bitcoin en crypto. Ondanks de relatief hoge inflatie, beginnen centrale banken hun beleid te verslappen. Dat komt volgens Hayes de wereldwijde liquiditeit ten goede, wat betekent dat er meer kapitaal richting bitcoin en crypto zal stromen.

“De vuurwerkshow van centrale banken in juni begon met de renteverlagingen van de Bank of Canada en de ECB. Dat gaat crypto als een katapult omhoog schieten. Dit was niet wat ik had verwacht. Ik dacht dat het vuurwerk pas in augustus zou beginnen met het jaarlijkse Jackson Hole symposium van de Federal Reserve”, aldus Hayes.

Nu is het spelletje van renteverlagingen eerder begonnen en lijkt de bullmarkt een vervolg te krijgen. “We weten allemaal hoe we dit spel moeten spelen. Het is hetzelfde spel dat we speelden sinds 2009, het moment waarop onze Heer en Redder Satoshi ons het wapen gaf om de TradFi duivel te vernietigen.

Neem een long-positie op Bitcoin en shitcoins”, aldus Hayes in zijn nieuwe blog.

 

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....