Arthur Hayes’ Maelstrom steunt ontwikkelaars met Bitcoin-grants van $250K

1241 totale weergaven
Bitcoin: Tijd voor een ommekeer of is de bodem nog niet in zicht?

Het Maelstrom fonds van Arthur Hayes gaat zich inzetten voor de ontwikkeling van Bitcoin. Niet direct, maar indirect door ontwikkelaars te steunen met aanzienlijke beurzen. Onder het programma kunnen individuele ontwikkelaars tot 250.000 dollar aan steun ontvangen voor hun werkzaamheden.

De ontwikkeling van Bitcoin

Met het programma hoopt Maelstrom terug te geven aan de ontwikkelaars die Bitcoin hebben laten groeien de afgelopen jaren.

“Het doel van het programma is om de technische ontwikkeling van Bitcoin en zijn weerbaarheid, schaalbaarheid, censuurbestendigheid en privacy-eigenschappen te verbeteren. We hebben de capaciteit om Bitcoin-ontwikkelaars te steunen en willen ons binden aan een open en transparant steunproces”, aldus Maelstrom.

Mealstrom is een zogenoemd family office, dat investeert in decentrale technologie. Arthur Hayes, de voormalig CEO en oprichter van BitMEX, staat aan het hoofd van de investeringsafdeling van het fonds.

Subsidies zijn onderweg

Het is op dit moment nog onduidelijk wie of wat er kwalificeren voor de subsidies van Maelstrom, maar het is in ieder geval mooi om te zien dat er op deze manier geld beschikbaar komt voor de verdere ontwikkeling van Bitcoin.

Uiteindelijk moeten we niet vergeten dat Bitcoin een open-source softwareproject is, dat op veel vlakken nog zou kunnen verbeteren.

Bitcoin is geen bedrijf en kan dus geen mensen aannemen om aan het protocol te werken. Vaak gebeurt dat op vrijwillige basis of via subsidies, zoals die van Maelstrom.

Zo kan het bijvoorbeeld gebeuren dat DeFi op Bitcoin hierdoor aan een nieuwe opleving begint. Bitcoin is door Satoshi Nakamoto bedacht als een peer-to-peer elektronisch cash-systeem, maar zou in theorie ook smart contracts kunnen herbergen, zoals Ethereum dat ook mogelijk maakt.

Dat is bijvoorbeeld iets waar de door Maelstrom uitgekozen ontwikkelaars aan kunnen werken en wat Bitcoin nog aantrekkelijker zou kunnen maken voor investeerders. Al zijn er natuurlijk altijd puristen die claimen dat Bitcoin niet gebouwd is voor smart contracts.

Aan welke kan van die discussie sta jij?

Lees meer over:

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....