Arthur Hayes voorziet bitcoin bullmarkt vanwege Amerikaanse rente

BitMEX oprichter Arthur Hayes voorspelt een nieuwe bullmarkt voor bitcoin als gevolg van de rente op Amerikaanse staatsobligaties, die de laatste tijd als een raket omhoog schieten. In een nieuw draadje op X (of Twitter) schrijft Hayes over dit fenomeen.

De enige uitweg voor dit probleem is volgens Hayes de geldprinter en dat is in het voordeel van bitcoin.

Op naar de geldprinter

Door de explosief stijgende rentes neemt de druk op de Amerikaanse economie toe. Het resultaat van dit hele gebeuren is volgens Hayes duidelijk, een terugkeer naar de situatie waarin de Amerikaanse centrale bank heel veel liquiditeit in het systeem moet pompen om de boel draaiende te houden.

Banken en andere financiële instellingen kunnen deze hoge rentes niet dragen, waardoor de centrale bank moet inspringen om de rente weer te verlagen.

"Hoe sneller de rentes blijven stijgen, hoe sneller er partijen failliet zullen gaan en hoe sneller iedereen zal herkennen dat de geldprinter de enige manier is om de obligatiemarkt te redden; hoe sneller de bitcoin-bullmarkt zal terugkeren", aldus Arthur Hayes.

Deze week tikte de rente op Amerikaanse staatsobligaties met een looptijd van 30 jaar bijvoorbeeld voor het eerst sinds augustus 2007 de 5 procent aan. Dat was de periode die voorafging aan de grote mondiale crisis van 2008.

Analisten delen mening Hayes

Overigens is Arthur Hayes niet de enige die deze mening erop nahoudt. Ook Philip Swift, de ontwikkelaar van LookIntoBitcoin, lijkt het verhaal van Hayes te volgen.

Als de Federal Reserve de geldprinters moet aanzetten om grote spelers binnen de obligatiemarkt te redden, dan zal dat volgens Swift ook DE katalysator zijn voor de volgende bullmarkt van bitcoin.

Mensen zullen op dat moment naar schaarste vluchten en de absolute schaarste van 21 miljoen bitcoin is daarin natuurlijk extreem aantrekkelijk; dat zagen we de afgelopen ~10 jaar ook.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....