Bitcoin schiet naar hoogste koers in 6 weken, wat is er aan de hand?

De bitcoin koers is voorbij de 28.000 dollar geblazen en staat daarmee op het hoogste niveau in zes weken tijd. Als we de data van Santiment mogen geloven, dan zijn het vooral investeerders met 10 tot 10.000 bitcoin die voor deze stijgingen verantwoordelijk zijn. Zij kochten sinds 1 september voor een gecombineerd bedrag van 1,17 miljard dollar aan bitcoin in.

Bitcoin koers van 30.000 dollar in aantocht?

Als de analyse van Santiment klopt, dan kunnen we door dit agressieve koopgedrag weleens doorstijgen tot de bitcoin koers van 30.000 dollar; tenzij whales nu beginnen te dumpen. Dat behoort tot de mogelijkheden, omdat zij erom bekend staan ook weleens winst te pakken op hun inkopen.

"Een terugkeer naar de bitcoin koers van 30.000 dollar lijkt meer en meer waarschijnlijk, tenzij deze wallets nu beginnen te dumpen", zo stelde Santiment op Twtitter (of X).

Sinds het begin van september kochten deze entiteiten ruim 41.000 bitcoin, wat neerkomt op het gigantische bedrag van 1,17 miljard dollar.

Zouden deze investeerders hiermee voorsorteren op de bitcoin halving die voor april 2024 op de planning staat? Daar begint het nu sterk op te lijken.

Uptober is begonnen

We maken hiermee wat bitcoin betreft in ieder geval een goede start van de oktobermaand mee en de eerste "uptober" uitspraken passeren alweer de revue op Twitter. Over het algemeen staat oktober bekend als een positieve maand voor de bitcoin koers en dat lijkt ook nu weer uit te spelen.

Investeerders lijken zich voor te bereiden op de halving, maar natuurlijk ook op de mogelijke komst van de Spot Bitcoin ETF in de Verenigde Staten.

Als die er komt, dan kan het vuurwerk in 2024 weleens echt gaan losbarsten voor bitcoin. De grote vraag is of de bulls de energie hebben om de bears de baas te blijven.

We zagen de afgelopen maanden vaker een poging om het positieve momentum weer op te pakken, maar dat werd iedere keer neergeslagen door de bears. Wat denken jullie, gaat bitcoin deze stijgingen doorzetten richting het einde van het jaar?

Poll

Bitcoin koers van 40.000 dollar in december 2023?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....