Autonome regio China wil Bitcoin mining aan banden leggen

De lokale overheid van Binnen-Mongolië, een regio in China, zoekt naar feedback over een voorstel. Ze willen namelijk alle Bitcoin (BTC) mining bedrijven in het gebied sluiten.

Bitcoin mining in China

De ‘Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming’ van Binnen-Mongolië heeft vorige week een voorstel gepubliceerd met daarin verschillende maatregelen die de Bitcoin industrie kunnen treffen. Ze zijn erop gericht om als regio te kunnen voldoen aan doelen omtrent het inperken van energiegebruik. Dit doel is opgesteld in het kader van het 14e vijfjarenplan van China, dat loopt van 2021 tot 2025.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binnen-Mongolië, ook wel Nei Mongol of Zuid-Mongolië genoemd, is een autonome regio in China, grenzend aan Mongolië en Rusland. Het is de derde populairste plek in het Aziatische land voor Bitcoin miners, achter Sichuan en Xinjiang.

De overheidsinstantie beoogt in het voorstel om “alle mining farms voor virtuele valuta tegen einde van april 2021 volledig op te schorten en te sluiten”

Daarnaast willen ze de ontwikkeling van datacenter in beheer hebben en mogen er geen nieuwe projecten gestart worden omtrent ‘valuta mining’.

Wachten op feedback

Er is tot 3 maart de ruimte om reacties achter te laten op dit voorstel. Het valt nog dus te bezien of de commissie in Binnen-Mongolië uiteindelijk alles gaat wijzigen.

Het voorstel komt uit de hoge hoed van de lokale tak van de Chinese Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming (NDRC). Dit is de hoogste economische denkgroepen van het land. Het vormt een van de 21 ministeries van de staat.

Augustus vorig jaar probeerde men in Binnen-Mongolië de mining industrie ook al in te dammen. Destijds werden er bij 21 mining farms gekort op elektriciteitsvoordelen. Hierdoor werden ook rig-fabrikanten Bitmain en Ebang getroffen.

Er zijn meerdere keren voorstellen geweest voor soortgelijke restricties, waaronder in Sichuan. Momenteel gebruik men in Sichuan het overschot aan elektriciteit uit waterkrachtcentrales. De staat heeft zelf parken opgericht om deze verspilling (door energie níet te gebruiken) tegen te gaan.

Het kan dus ook erg voordelig en aantrekkelijk zijn om bitcoin te minen. Je zou dus ook kunnen stellen dat het onbenut laten van ongebruikte of illiquide energie juist verspilling is. Hoe dan ook: Binnen-Mongolië wil er graag een einde aan maken.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
China