Bitcoin futures op Bakkt breken dagrecord: meer dan $200 miljoen verhandeld

817 totale weergaven

De bitcoin derivaten beurs Bakkt heeft opnieuw een eigen record gebroken. De beurs verwerkte 15.955 future contracten ter waarde van ruim $200 miljoen op 16 september.

Het gaat hier om bijzondere bitcoin futures. Deze derivaten zijn namelijk gedekt door bitcoin. Bij andere future contracten krijg je vaak uitbetaald in dollars (of stablecoins), maar hier staan er ‘fysieke’ bitcoin op het spel.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Stijging in volume

Het vorige dagrecord stond op 11,706 contracten in eind juli. De futuremarkt van Bakkt kwam langzaam op gang, maar lijkt nu toch op stoom.

Fysieke bitcoin

Bij een future sluit je een financieel contract af met een andere partij. Je gaat een financiële afspraak aan: je gaat akkoord met op een bepaald tijdstip een bepaald product te kopen.

In dit geval moet Bakkt dus genoeg bitcoin in kas hebben om aan de vraag te voldoen. Dat betekent dat Bakkt regelmatig de bitcoinmarkt op moet om hun kas bij te vullen.

Andere bitcoin futures hebben alleen te maken met de bitcoin koers, maar niet met echte bitcoin. Wanneer de populariteit van deze futures toeneemt betekent dat meer koopdruk aan de kant van Bakkt.

Een ander voorbeeld van een partij die bitcoin inkoopt is het Amerikaanse MicroStrategy. Zij kochten 16.796 extra Bitcoin (BTC) in om als spaargeld te dienen.

Reactie Bakkt

Adam White, directeur van Bakkt, reageert op het nieuws in een persbericht: ”Sinds de lancering van Bakkt zijn we vastberaden om het vertrouwen in digitale assets te vergroten.”

Bakkt is niet de grootste speler in de Amerikaanse futuremarkt. De Chicago Mercantile Exchang (CME) verwerkte voor $262 miljoen deze dinsdag, bijvoorbeeld. Zij haalde hun dagrecord in augustus met $1,2 miljard. Dat zijn betere cijfers dan Bakkt kan overleggen.

Bakkt is eigendom van de Intercontinental Exchange (ICE). Dat is een van de grootste beurzen en verrekenkantoren ter wereld. Zij willen ongetwijfeld doorpakken en een groter marktaandeel pakken, in de wereld van ICE zijn honderden miljoenen nog peanuts.

Hieronder zie je de bitcoin futuremarkt in beeld.

Bitcoin futures volgens Skew.

Bitcoin futures op Bakkt breken dagrecord: meer dan $200 miljoen verhandeld

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdata

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...