Balaji doneert $500.000 aan bitcoinontwikkeling

Balaji Srinivasan, de voormalige Chief Technology Officer van Coinbase, heeft een donatie gedaan aan Chaincode Labs. Hij steunt de opleiding van bitcoin ontwikkelaars met het aanzienlijke bedrag van $500.000.

Donatie

Chaincode Labs deelt het nieuws op Twitter met een verwijzing naar de on-chain transactie. Je kunt de donatie dus zelf inzien in block explorers (en/of je eigen node). Het adres heeft in totaal drie betalingen ontvangen: de grootste ervan is ongeveer 15,5 BTC. Omgerekend is dit ongeveer $500.000.

Balaji kwam de laatste maanden regelmatig in het nieuws, vooral vanwege zijn wilde voorspelling dat de koers van bitcoin binnen 90 dagen naar de $1 miljoen zou gaan. Op voorhand leek dit al een onmogelijke missie, en nu de tijd verstrijkt is de kans op slagen kleiner en kleiner.

Hij noemde anderhalve maand geleden dat de bankenwereld gaat omvallen en dat er liquiditeitsproblemen zijn die niet openbaar worden gemaakt. Dit was voor hem reden genoeg om de wilde weddenschap aan te gaan.

Intussen steunt Srinivasan dus de bitcoin ontwikkeling met een flinke bijdrage.

Chaincode Labs is een organisatie die ontwikkelaars opleidt om aan Bitcoin Core, bitcoin apps of lightning te werken. Ze bieden online seminars aan en ook residencies waarbij developers bij elkaar komen om op locatie te leren over de ontwikkeling van open source software.

De bitcoin seminar duurt zes weken waarin geïnteresseerden les krijgen over topics zoals Segwit, mining, P2P, Script en Wallets, terwijl de lightning seminar van vijf weken ingaat op de geschiedenis van LN, routing en HTLC's.

Met de financiële bijdrage van Balaji, die dus eerder al met geld smeet toen hij een weddenschap aanging, kan Chaincode hun werk blijven voortzetten.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsdonatie