Miljardair gaat weddenschap aan: Bitcoin naar $1 miljoen binnen 90 dagen?

Miljardair gaat weddenschap aan: Bitcoin naar $1 miljoen binnen 90 dagen?

Balaji Srinivasan kondigt een opmerkelijke weddenschap aan: hij zet in op een bitcoin prijs van $1 miljoen binnen 90 dagen. Balaji is een bekende ondernemer en investeerder. Daarnaast geeft de miljardair regelmatig zijn mening over de toekomst van en met technologie.

Balaji speculeert op Twitter over een moment waarop de wereld opnieuw wordt ingedeeld. Of beter gezegd: opnieuw gewaardeerd. Die herwaardering zal dan plaatsvinden met bitcoin als het digitale goud, de nieuwe wereldreservemunt. Dat wordt ook wel hyperbitcoinisatie genoemd.

Balaji verwacht dat individuen, bedrijven en landen Bitcoin gaan kopen. Balaji heeft het niet over jaren, maar hij verwacht zeer snel grote veranderingen. Hij verwacht dat een Amerikaanse staat of meerdere landen bitcoin gaat kopen.

Het is een nogal opmerkelijke voorspelling met een op het oog kleine kans van slagen. Ook is een miljoen dollar een hoop geld, maar als je vermogen bestaat uit een veelvoud hiervan brengt het toch minder risico met zich mee.

Wedden?

Om zijn toekomstvoorspelling kracht bij te zetten gaat de technoloog een weddenschap aan. Hij stelt $1 miljoen (en nu $2 miljoen) beschikbaar. Degene die de weddenschap aan wil gaan hoeft 'slechts' één bitcoin in te leggen. Op dit moment is men op zoek naar een betrouwbare tussenpartij om het voor elkaar te krijgen.

Miljardair gaat weddenschap aan: Bitcoin naar $1 miljoen binnen 90 dagen?
Poll

Heb jij ook zoveel vertrouwen in bitcoin als Balaji?

De weddenschap komt voort uit de stelling van Balaji dat de bankenwereld op omvallen staat. We hebben de gedachtes van Balaji hieronder samengevat, maar je kunt ook de originele tweet lezen natuurlijk. Balaji heeft weinig op met het bankensysteem en denkt aan een groot complot. Hij verdenkt mensen in de bankenwereld ervan dat ze dingen hebben achtergehouden.

Balaji: "Dit keer hebben de centrale bankiers, banken en bankregulatoren gelogen tegen alle bezitters van de dollar. Dit is geen typische situatie rondom fractioneel bankieren. Het probleem is dat er niet genoeg vermogen bij de banken zit om opnames te dekken. Ze wisten dit het hele jaar al en communiceerden het intern.."

Hij vervolgt: "De centrale banken, de banken en de bankregulatoren wisten allemaal dat er een enorme crash aan zat te komen - de term is "on-gerealiseerde verliezen".Maar ze hebben jou als deposant (iemand die geld stort, red.) nooit op de hoogte gebracht."

Balaji stelt dat de banken hun liquiditeitsproblemen verstopte.

Hij gaat verder: "Net zoals SBF (directeur van FTX, red.) jouw deposito's gebruikte om shitcoins te kopen, gebruikten de banken boekhoudkundige trucs om zichzelf en anderen voor de gek te houden met het geld, en kochten ze uiteindelijk de ultieme shitcoin: langlopende Amerikaanse staatsobligaties. En ze zijn allemaal op dezelfde manier, op hetzelfde moment, vernietigd, omdat ze dezelfde activa van dezelfde verkoper kochten die deze op hetzelfde moment ontwaarde: de Fed."

Lees meer over:
Bitcoin Opmerkelijk

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan