Miljardair gaat weddenschap aan: Bitcoin naar $1 miljoen binnen 90 dagen?

Balaji Srinivasan kondigt een opmerkelijke weddenschap aan: hij zet in op een bitcoin prijs van $1 miljoen binnen 90 dagen. Balaji is een bekende ondernemer en investeerder. Daarnaast geeft de miljardair regelmatig zijn mening over de toekomst van en met technologie.

Balaji speculeert op Twitter over een moment waarop de wereld opnieuw wordt ingedeeld. Of beter gezegd: opnieuw gewaardeerd. Die herwaardering zal dan plaatsvinden met bitcoin als het digitale goud, de nieuwe wereldreservemunt. Dat wordt ook wel hyperbitcoinisatie genoemd.

Balaji verwacht dat individuen, bedrijven en landen Bitcoin gaan kopen. Balaji heeft het niet over jaren, maar hij verwacht zeer snel grote veranderingen. Hij verwacht dat een Amerikaanse staat of meerdere landen bitcoin gaat kopen.

Het is een nogal opmerkelijke voorspelling met een op het oog kleine kans van slagen. Ook is een miljoen dollar een hoop geld, maar als je vermogen bestaat uit een veelvoud hiervan brengt het toch minder risico met zich mee.

Wedden?

Om zijn toekomstvoorspelling kracht bij te zetten gaat de technoloog een weddenschap aan. Hij stelt $1 miljoen (en nu $2 miljoen) beschikbaar. Degene die de weddenschap aan wil gaan hoeft ‘slechts’ één bitcoin in te leggen. Op dit moment is men op zoek naar een betrouwbare tussenpartij om het voor elkaar te krijgen.

Miljardair gaat weddenschap aan: Bitcoin naar $1 miljoen binnen 90 dagen?
Poll

Heb jij ook zoveel vertrouwen in bitcoin als Balaji?
De weddenschap komt voort uit de stelling van Balaji dat de bankenwereld op omvallen staat. We hebben de gedachtes van Balaji hieronder samengevat, maar je kunt ook de originele tweet lezen natuurlijk. Balaji heeft weinig op met het bankensysteem en denkt aan een groot complot. Hij verdenkt mensen in de bankenwereld ervan dat ze dingen hebben achtergehouden.

Balaji: “Dit keer hebben de centrale bankiers, banken en bankregulatoren gelogen tegen alle bezitters van de dollar. Dit is geen typische situatie rondom fractioneel bankieren. Het probleem is dat er niet genoeg vermogen bij de banken zit om opnames te dekken. Ze wisten dit het hele jaar al en communiceerden het intern..”

Hij vervolgt: “De centrale banken, de banken en de bankregulatoren wisten allemaal dat er een enorme crash aan zat te komen – de term is “on-gerealiseerde verliezen”.Maar ze hebben jou als deposant (iemand die geld stort, red.) nooit op de hoogte gebracht.”

Balaji stelt dat de banken hun liquiditeitsproblemen verstopte.

Hij gaat verder: “Net zoals SBF (directeur van FTX, red.) jouw deposito’s gebruikte om shitcoins te kopen, gebruikten de banken boekhoudkundige trucs om zichzelf en anderen voor de gek te houden met het geld, en kochten ze uiteindelijk de ultieme shitcoin: langlopende Amerikaanse staatsobligaties. En ze zijn allemaal op dezelfde manier, op hetzelfde moment, vernietigd, omdat ze dezelfde activa van dezelfde verkoper kochten die deze op hetzelfde moment ontwaarde: de Fed.”

Lees ook
Update: Centrale bank helpt Credit Suisse met 50 miljard

 

Analisten JPMorgan schatten dat banken op maximaal $2.000 miljard hulp kunnen rekenen

 

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...