Standard Chartered gaat bitcoin (BTC) verkopen in Ierland

Bankengroep Standard Chartered gaat een samenwerking aan met Northern Trust om het platform Zodia Custody te lanceren voor institutionele beleggers in Ierland.

Bitcoin voor institutionele klanten in Ierland

Het hoofdkantoor van Standard Chartered is gevestigd in het Verenigd Koninkrijk maar is voornamelijk actief in het Verre Oosten en Afrika.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zodia Custody is een handelsplatform voor bitcoin gericht op institutionele beleggers in Ierland en is onderdeel van de bankengroep.

Het handelsplatform is afgelopen december tot stand gekomen na een samenwerkingsovereenkomst met Northern Trust, een beleggingsfonds met uiteenlopende financiële diensten.

De twee maken bekend dat het handelsplatform Zodia verschillende cryptovaluta zullen aanbieden, waaronder bitcoin, ethereum en litecoin.

Custody 

Doordat Zodia ook de bewaring van de crypto assets op zich neemt bezitten de handelaren niet zelf de investeringen doordat ze niet hun private key in bezit hebben.

Zulke diensten zijn handiger voor grote beleggingsfondsen doordat het in bewaring nemen van bitcoin en andere cryptocurrency’s voor grote partijen soms lastig kan zijn.

In het Verenigd Koninkrijk is Zodia één van de acht bedrijven die de registratie bij de Financial Conduct Authorities (FCA) succesvol hebben afgerond. Deze registratie is voor het in bewaring nemen van cryptovaluta onder bepaalde anti-witwas regulaties.

Het platform moet het voor Ierse beleggers mogelijk maken om in bitcoin en andere crypto assets te investeren.