Bankregulator Hong Kong wil actief cryptobedrijven verwelkomen

De bankregulator van Hong Kong dringt er actief bij banken op aan om cryptobeurzen te omarmen. Nu het regelgevend kader in de stadstaat voor cryptovaluta is gewijzigd, wil het nieuwe bedrijven aantrekken.

Open armen voor banken

Volgens een artikel van de Financial Times heeft de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) druk uitgeoefend op een aantal grote banken zoals de HSBC en Standard Chartered. Het doel was om cryptobeurzen aan te trekken als nieuwe klanten.

De HKMA ziet dat het in andere delen van de wereld steeds lastiger is om een cryptobedrijf te runnen. Daarom streeft het er naar om een meer inclusieve omgeving te creëren voor de cryptosector.

Tijdens vergadering heeft de bankregulator van Hong Kong een aantal Britse bedrijven en de Bank of China gevraagd om de relaties met cryptobeurzen op te bouwen. Bovendien adviseert HKMA banken om tijdens het due diligence-proces geen buitensporige dingen te eisen van potentiële klanten. Dat geldt in het bijzonder helemaal als deze bedrijven van plan zijn om zich in Hong Kong te vestigen.

De financiële waakhond heeft expliciet een mandaat uitgeschreven om “virtual asset service providers” te helpen bij het verkrijgen van toegang tot bankdiensten.

Johnny Ng, een wetgever uit Hong Kong, heeft al gesproken met Coinbase en andere cryptobeurzen. Eerstgenoemde wordt langzaam aan de Verenigde Staten uitgejaagd. De Wells notice die het enkele maanden geleden ontving is daar een goed voorbeeld van.

De SEC heeft de aanval geopend op beurzen die ongeregistreerde effecten en andere cryptodiensten zoal staking aanbieden. Binance en Coinbase liggen beide onder vuur in de VS.

Vanaf 1 juni accepteert Hong Kong licenties voor cryptobedrijven. Beurzen zoals OKEx, OKCoin en Crypto.com zijn er al gevestigd. Huobi van Justin Sun is naar verluidt ook bezig om een licentie te verkrijgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsHong Kong