Base verwerkt meer dan 6 miljoen dagelijkse transacties: Leider in de Layer-2 ruimte

412 totale weergaven
|

De door Coinbase ondersteunde blockchain Base heeft 6 miljoen dagelijkse transacties overtroffen en overtreft daarmee rivalen als Arbitrum en Optimism, dankzij de integratie met Coinbase en snelle groei.

Belangrijke mijlpaal voor het Base ecosysteem

Het door Coinbase ondersteunde Base heeft een belangrijke mijlpaal bereikt door dagelijks meer dan 6 miljoen transacties te verwerken en zichzelf te positioneren als leider in de Ethereum Layer-2 ruimte. De snelle groei van Base, nauw geïntegreerd met Coinbase, heeft het mogelijk gemaakt om concurrenten als Arbitrum te overtreffen in termen van transactievolume en netwerkactiviteit.

De afgelopen dagen heeft Base consequent meer dan 6 miljoen transacties verwerkt, met een piek van 6,2 miljoen op 10 oktober. Dit opwaartse momentum zette zich voort, met 6,1 miljoen transacties op 11 oktober en 6,09 miljoen op 12 oktober.

Deze cijfers benadrukken de groeiende dominantie van Base, die verantwoordelijk is voor bijna 60% van alle Layer-2-transacties, volgens gegevens van IntoTheBlock:

Grote capaciteit van Base

De capaciteit van Base om meer dan 70 transacties per seconde (TPS) af te handelen is een sleutelfactor voor het succes en overtreft concurrenten als Arbitrum, dat minder dan 20 TPS beheert. Deze hoge transactiedoorvoer heeft Base tot een aantrekkelijke optie gemaakt voor zowel gebruikers als ontwikkelaars, wat de snelle acceptatie ervan heeft bevorderd.

Stijging in TVL

De stijging van het transactievolume heeft ook geleid tot een stijging van de totale waarde van de op Base Total Value Locked (TVL). Volgens gegevens van DeFiLlama bereikte de TVL van Base onlangs $2,4 miljard, waarmee deze de $2,35 miljard van Arbitrum lichtjes inhaalde.

Cijfers van L2Beat laten echter een ander beeld zien: Arbitrum heeft $13,24 miljard aan activa in handen vergeleken met Base’s $7,75 miljard. Deze discrepantie benadrukt verschillende methodologieën bij het meten van netwerkactiva, aangezien L2Beat zowel native als bridged activa omvat, terwijl DeFiLlama zich alleen richt op DeFi-protocollen.

Jesse Pollak, de hoofdontwikkelaar van Base, ging in op de variatie in statistieken en legde uit dat verschillende platforms activa op verschillende manieren meten. DeFiLlama volgt productief kapitaal in DeFi-protocollen, terwijl L2Beat alle activa op het netwerk omvat:

Beide methoden bieden waardevolle inzichten in de groei van het netwerk en de verdeling van kapitaal.

Explosieve groei van Base

Sinds de lancering, minder dan een jaar geleden, heeft Base een explosieve groei doorgemaakt, deels dankzij de nauwe banden met Coinbase. Een belangrijke innovatie is de introductie van cbBTC, een wrapped Bitcoin product, dat de toegang tot Bitcoin op DeFi platforms heeft uitgebreid.

Dit product heeft een groot aantal gebruikers aangetrokken, van particuliere tot institutionele beleggers, dankzij de vertrouwde infrastructuur van Coinbase.

Het groeiende ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties (dApps) van het platform heeft ook bijgedragen aan het succes ervan. Gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s) zoals Aerodrome en leningsprotocollen zoals Aave zijn populair geworden op Base, wat de acceptatie door gebruikers stimuleert en de positie van het platform in de competitieve Layer-2 ruimte verstevigt.

Nieuwe standaard voor Layer-2

De prestaties en snelle acceptatie van Base hebben een nieuwe standaard gezet in de Ethereum Layer-2 sector. Het vermogen van het netwerk om snel op te schalen met behoud van hoge transactiesnelheden en lage kosten heeft veel aandacht getrokken, waardoor het zijn concurrenten op verschillende belangrijke maatstaven kan overtreffen.

Naarmate Base blijft groeien, zal de integratie met Coinbase en het groeiende ecosysteem van DeFi-applicaties zijn positie op de markt waarschijnlijk verder versterken.

Lees meer over:
BaseCoinbase

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...