Basketbalteam Sacramento Kings gaat spelers uitbetalen in Bitcoin

Vivek Ranadive, de CEO van de Sacramento Kings, een basketbalteam uit Californië dat in de NBA speelt, heeft bekend gemaakt dat iedereen in de organisatie zijn loon in Bitcoin kan krijgen.

Basketbalclub betaalt uit in bitcoin

Dat liet Ranadive gisteren weten via het sociale mediakanaal Clubhouse. Het bericht kwam al snel naar buiten nadat een deelnemer van de Clubhouse room erover had getweet.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In een room genaamd “The Satoshi Roundtable” zaten verschillende bitcoiners waaronder Tim Draper, een durfkapitalist bekend van het kopen van 30.000 BTC van de Amerikaanse overheid in 2014. Maar ook Vivek Ranadive, ceo en bestuursvoorzitter van de basketbalclub zit mee te babbelen.

Hij maakte bekend dat iedereen in de organisatie uitbetaald kan worden in Bitcoin, inclusief de spelers.

Clubhouse vol Bitcoiners

Neil Jacobs, een bekende moderator van Clubhouse voor Cafe Bitcoin die toen toevallig in dezelfde room zat, maakte het nieuws bekend op Twitter. In 2014 maakte de Kings al bekend dat ze Bitcoin gingen accepteren als betaalmiddel voor de merchandise.

Ranadive liet toen weten dat het accepteren van Bitcoin een stap in de goede richting was naar ervoor zorgen dat de fans hun portemonnee thuis kunnen laten.

Zelfs zijn eigen kinderen vroegen hem waarom de Kings toen nog geen Bitcoin accepteren.

Nu Bitcoin vaak in het nieuws is en het de mainstream media volop bereikt en verschillende organisaties zoals Paypal, Tesla en Chipotle gerelateerde services aanbieden konden de Kings niet achterblijven.

Het platform Clubhouse is in de afgelopen maanden enorm in populariteit gestegen. Veel Bitcoiners maken er gebruik van doordat het gemakkelijk conversaties met interessante mensen mogelijk maakt.

Zo is ook Michael Saylor er af en toe te vinden. Twee dagen geleden kwam hij plots in een room vol Bitcoiners om allerlei vragen te beantwoorden. Ook Nederlandse Bitcoiners als Marc van der Chijs, Madelon Vos en Didi Taihuttu zijn geregeld op het platform te vinden.

Lees meer over:
adoptie