Bitcoin (BTC) handelsdesk uit Hong Kong haalt $90 miljoen op

De BC Technology Group uit Hong Kong heeft 90 miljoen dollar opgehaald in een aandelenuitgifte. Het is het moederbedrijf van bitcoin platform OSL, een belangrijke over-the-counter desk voor institutionele klanten.

Bitcoin en instituties

Zakenbank Morgan Stanley is aangesteld als intermediair om de 45 miljoen uitgegeven aandelen aan de man te brengen. Dat is gelijk aan 13% van het aandelenkapitaal van BC Group.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

2020 was een druk jaar voor OSL, een handelsplatform uit Hong Kong die optreedt als prime broker, custodian en software-as-a-service (SaaS).

Kortom, zij bieden bitcoin aan institutionele klanten aan zoals family offices en fondsen in Azië. Om deze diensten te kunnen aanbieden, zijn ze gereguleerd bij de Securities and Futures Commission (SFC). Zij zijn ook technologiepartner van DBS, de grootste bank in Singapore die eind 2020 de bitcoin markt betrad.

Volgens CEO Hugh Madden helpt de financiering bij het uitbouwen van deze institutionele services en SaaS.

Tegenover Coindesk zegt Madden:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We bieden software aan grote partijen aan en we kunnen door deze injectie gaan opschalen en de toegang tot deze opkomende markt versnellen’. [/penci_blockquote]

Trend

De dominante trend van 2020 was dat grote partijen bitcoin als asset ontdekken. Dat geldt niet alleen in Amerika, maar ook in Azië en Europa. Hong Kong geldt als de hub voor de bitcoin industrie in die regio, gevolgd door Singapore.

Nederlandse banken ING en ABN AMRO werken samen om digitale assets zoals bitcoin in bewaring te nemen en transacties te ‘clearen’.

De verwachting is dat deze trend zich in 2021 gaat doorzetten. Nieuwe spelers zullen de markt betreden en ook een positie willen verwerven in BTC. Bestaande spelers zullen na ervaren rendement overwegen hun positie te vergroten.

De prijs in euro:

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...