Beeple en CryptoPunk NFTs vanaf vandaag beschikbaar op Digital Art Sale van Sotheby’s

220 totale weergaven
|

Sotheby’s, het Britse veilinghuis dat al 280 jaar bestaat, veilt vanaf vandaag Beeple en CryptoPunk NFTs tijdens de digitale kunst veiling die vandaag live gaat. De veiling is begint op 15 augustus om 14:00 EST (20:00 CEST) en eindigt op 22 augustus. 

De CryptoPunk NFTs

De CryptoPunk NFTs, genaamd Punk491.png, een digitaal verzamelobject gemaakt door Larva Labs, zijn digitale karakters die algoritmische gegenereerd zijn. In totaal zijn er 10.000 van deze NFTs gemaakt. Elke CryptoPunk is een kleine afbeelding van 24×24 pixels van een ‘punk-achtig’ figuur, die in de meeste gevallen een mens, zombie, aap of buitenaards wezen voorstelt. Deze NFTs maken deel uit van de Ethereum blockchain

De CryptoPunks zijn gelanceerd in 2017 en werden één van de eerste voorbeelden van NFTs voor de media. In 2021 verkocht Sotheby’s CryptoPunk #7523 voor $11,8 miljoen. Deze CryptoPunk was een alien met een blauwgroene huid en een medisch masker. Die zie je hieronder:

Alien CryptoPunk NFT verkocht voor meer dan 12 miljoen

De Beeple NFT

De Beeple NFT die te koop is, is gemaakt door Mike Winkelmann (Beeple). Hij is een bekende digitale kunstenaar en grafisch ontwerper die bekend staat om zijn unieke werk in de NFT ruimte. In maart 2021 schreef Beeple geschiedenis door zijn NFT genaamd ‘Everydays: The First 5000 Days’ bij veilinghuis Christie’s werd verkocht voor $69,3 miljoen. 

Deze verkoop vestigde niet alleen een record voor de digitale kunst, maar betekende ook een verschuiving in de manier waarop kunt kon worden verzameld, gekocht en verkocht via blockchain technologie. Sindsdien is Beeple een belangrijk figuur gebleven in de digitale kunst en NFT ruimte. Hij verlegt de grenzen van hoe technologie en creativiteit elkaar kunnen kruizen. 

Belangrijke gebeurtenis voor de evolutie van de kunstmarkt

Waarom is de veiling van Sotheby’s van belang voor de NFT markt? Het veilinghuis overbrugt door het hosten van een NFT veiling de kloof tussen traditionele kunst en de digitale toekomst. Veel mensen op de kunstmarkt zien NFTs nog als een risico. De invloed van een grote naam onder de veilinghuizen brengt hier langzaam maar zeker verandering in. 

Door mee te doen, positioneert Sotheby’s de Digitale Art Sale als een belangrijke gebeurtenis in de voortdurende evolutie van de kunstmarkt. Deze nieuwe veiling gaat niet alleen over de verkoop van kunst, maar ook over het vieren van innovatie, diversiteit en de grenzeloze mogelijkheden van de digitale wereld. De NFT markt biedt steeds meer mogelijkheden voor verzamelaars in investeerders

Samenvatting

Samenvattend veilt het veilinghuis Sotheby’s vanaf vandaag verschillende NFTs, waaronder CryptoPunk NFTs en een NFT van Beeple. Dit zal een belangrijke gebeurtenis zijn in de evolutie van de NFT markt en de bredere kunstmarkt. 

Door: Marijn van Leeuwen

Marijn van Leeuwen is een fanatieke tekstschrijver met een sterke focus op de cryptowereld. Hij brengt jarenlange ervaring in het schrijven over cryptocurrency naar bitcoinmagazine.nl. Zijn diepgaande kennis van SEO en marketing, gecombineerd met zijn passie voor crypto, maakt hem de perfecte aanwin...