Benjamin Cowen voorspelt gigantische daling voor ethereum

Yearn.finance YFI

De populaire macro-analist Benjamin Cowen voorspelt voor het einde van 2023 een gigantische koersdaling voor ethereum. "Ik denk dat ethereum naar huis terugkeert voordat er een lange bullrun aankomt", aldus een pessimistische Cowen. Veel hangt daarbij waarschijnlijk ook af van de koersprestaties van bitcoin. Als bitcoin het goed doet, dan zie je de rest van de markt vaak ook goed presteren.

600 tot 800 dollar voor ethereum

Op het moment van schrijven tikt de koers van ethereum binnen op ongeveer 1.575 dollar. Volgens Benjamin Cowen moeten de tokenhouders van het project daar nog van genieten zolang dat nog kan, omdat hij een daling verwacht naar de koers van 800 of misschien zelfs wel 600 dollar.

Het lijkt erop dat Cowen vooral een voorstander is van bitcoin, want over ethereum heeft hij (in ieder geval op dit moment) al een tijdje geen hoge verwachtingen.

Regelmatig spreekt de analist zich zelfs uit over potentiële dalingen voor ethereum in de toekomst.

Ook ditmaal spreekt hij uit dat ethereum een paar maanden voor de halving van bitcoin een koers van 800 tot 600 dollar zal bereiken. Dat is nu bijna niet meer te bevatten, omdat dat een daling van ~50 procent of meer zal opleveren.

Hoop op 2024

De hoop van de industrie lijkt momenteel een beetje op het jaar 2024 te liggen. Dan staat er voor bitcoin weer een halving op het programma en mogen we wellicht ook de eerste Spot Bitcoin ETF op de markt verwelkomen.

Dat zou in theorie de start van een nieuwe bullmarkt kunnen markeren. Zeker als de Amerikaanse centrale bank op dat moment ook zou beginnen met het verlagen van de rente.

Ook dat lijkt op dit moment bijna een vereiste voor een nieuwe bullmarkt. Zonder die renteverlagingen zal het in ieder geval een lastig verhaal worden voor bitcoin.

Op dit moment staat de rente relatief hoog en dat levert al enige tijd druk op de bitcoin koers op. Vandaar ook dat Benjamin Cowen waarschijnlijk lage verwachtingen heeft voor ethereum voor de rest van 2023.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....