Bitcoin klaar voor een koersstijging, zo stelt deze analist

De populaire pseudonieme analist TechDev zegt dat bitcoin nu in een vergelijkbare situatie zit als in 2016 en 2020, net voordat er in die jaren een bullmarkt uitbrak. Volgens TechDev is de bearmarkt voorbij en kan bitcoin ieder moment aan een periode van opwaartse expansie (lees: stijgingen) beginnen.

Om die theorie te onderbouwen deelt TechDev een maandgrafiek van bitcoin, die er volgens hem zeer bullish uitziet momenteel.

Uitbraak aanstaande?

Met de maandgrafiek van bitcoin lijkt TechDev te suggereren dat de digitale munt op het punt van een uitbraak naar de bovenkant staat, omdat de Bollinger Bands steeds krapper worden. Dit is een indicator uit de technische analyse die men gebruikt om de relatieve volatiliteit van een financiële asset te meten.

Hoe krapper de Bollinger Bands, hoe lager de volatiliteit. Een periode van lage volatiliteit gaat meestal vooraf aan een periode van koersexplosies. Je zou het dus een soort stilte voor de storm kunnen noemen.

"Dit is hoe bitcoin er eerder uitzag voordat het aan een opwaartse koersexplosie begon", aldus TechDev.

Bitcoin klaar voor een koersstijging, zo stelt deze analist

Terwijl bitcoin op dit moment steun lijkt te vinden in de grafiek, ziet TechDev nog niet hetzelfde voor altcoins. Dat maakt dat hij op dit moment iets positiever is over de vooruitzichten van bitcoin, dan over die van de rest van de markt.

Dat heeft mogelijk te maken met de aanstaande halving van bitcoin en de potentiële komst van een Spot Bitcoin ETF.

Uitkijken naar 2024

Wat bitcoin betreft is het al langer het geval dat analisten en het grote publiek uitkijken naar het jaar 2024. Voor volgend jaar april staat er namelijk weer een halving op het programma en in het verleden volgde op iedere halving een explosieve bullmarkt. Dat biedt natuurlijk geen garanties voor de toekomst, maar geeft wel hoop.

Verder staat er voor 2024 mogelijk de komst van de eerste Amerikaanse Spot Bitcoin ETF op het programma. Na de overwinning van Grayscale in de rechtszaak tegen de Securities and Exchange Commission (SEC), de Amerikaanse toezichthouder, lijken er weinig argumenten meer om een Spot Bitcoin ETF tegen te blijven houden.

Als de Amerikaanse centrale bank dan rond de halving ook nog met de eerste renteverlagingen komt, dan lijkt dat het ideale recept te vormen voor een nieuwe bullmarkt voor bitcoin.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....