Bereiden investeerders zich voor op een nieuwe bullmarkt voor bitcoin?

Het slechte nieuws rondom bitcoin en met name de bitcoin-industrie stapelt zich op en de macro-economische situatie is nog altijd dramatisch, maar dat veroorzaakt nog geen paniek bij het HODL-leger. Bitcoin die in wallets zitten zonder (een significante) transactiegeschiedenis blijven vooralsnog rustig op hun plaats staan. Dat wijst erop dat lange-termijn investeerders rustig wachten op hogere koersen, voordat ze ook maar overwegen om op de verkoopknop te drukken.

Positieve on-chain data

Op dinsdag is het aantal unieke adressen op de blockchain van bitcoin met tenminste 1 bitcoin weer naar een nieuw hoogtepunt uitgebroken. Het gaat nu om meer dan 1 miljoen wallets met een balans van minimaal 1 bitcoin.

Adressen met een balans van tenminste 10 miljoen staan qua aantallen op een niveau dat we sinds september 2019 niet meer zagen. Wat dat betreft zitten de echte hodlers nog steeds in de accumulatiemodus.

Bereiden investeerders zich voor op een nieuwe bullmarkt voor bitcoin?

Deze week is ook de “slapende supply” van bitcoin op een nieuwe all-time high van 15,2 miljoen stuks uitgekomen. Daarbij is het aantal bitcoin bij de beurzen op het laagste niveau sinds januari 2018 uitgekomen. Destijds hadden we net de all-time high van december 2017 gehad.

Uitstroom bij de beurzen

Op het huidige tempo zien we grofweg 146.000 bitcoin per maand van de beurzen richting eigen wallets vloeien. Als dat op deze manier doorzet, dan zou dat een mooie opzet voor een eventuele nieuwe bullmarkt kunnen vormen. Uiteindelijk is de prijs een simpel resultaat van vraag en aanbod.

Doordat steeds meer mensen hun bitcoin naar eigen wallets halen en ze daar vervolgens voor lange tijd in vasthouden, dan neemt het aanbod gestaag af.

Zodra er dan een vraagexplosie ontstaat, bijvoorbeeld door de hype rondom de halving van 2024, dan zou dat de koers een gigantische boost kunnen geven.

Vooralsnog is dat echter nog allemaal speculatie. Het enige feit is dat het aantal bitcoin dat beschikbaar is voor de vrije verkoop langzaam afneemt. Als de vraag vervolgens niet stijgt, dan zal dat weinig positieve impact op de koers uitoefenen.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....