Chris Burniske voorspelt gigantische koersexplosie voor bitcoin

Chris Burniske, een investeerder die erin slaagde om de bodem van 2022 te voorspellen, ziet nu een bullish ontwikkeling voor bitcoin in de vorm van de goed presterende aandelenmarkt. Aan zijn ruim 260.000 volgers op Twitter vertelt Bursnike dat bitcoin vaak stijgt als de Nasdaq 100 even op adem moet komen. Hij baseert zich hierbij op data van Glassnode-oprichters Jan Happel en Yann Allemann, die schrijven dat bitcoin sinds 2019 goed presteerde op de momenten dat de Nasdaq een stapje terugdeed.

Interessante observatie

Happel en Allemann zeggen dat bitcoin in mei 2019 zijn hielen liet zien aan de Nasdaq 100, nadat de index even zijn bullish momentum verloor. Hetzelfde was volgens hen het geval in 2020, op het moment dat bitcoin begon te stijgen en de Nasdaq dat niet kon bijbenen.

Volgens Allemann en Happel staat bitcoin nu op het punt om weer wat terrein te pakken op de Nasdaq, die dichtbij een lokale top zou staan.

"Waar staan we nu? De Nasdaq staat op het niveau van april 2022 en bitcoin ontkoppelde. De geschiedenis leert ons dat we dichtbij een koersexplosie van bitcoin zitten [...] Als de aandelenmarkt afkoelt, dan gaat kapitaal op zoek naar meer risico en is de kans aanwezig dat bitcoin explodeert", aldus Negentropic.

Burniske ziet hetzelfde

Met die analyse is Burniske het eens. Wat dat betreft zou het dus zomaar kunnen dat bitcoin binnenkort weer wat positieve koersactie op de digitale mat legt. Het enige twijfelpunt is wellicht de hele macro-economische situatie, die nog altijd zwaar op de markt drukt.

Wereldwijd hebben we nog altijd te dealen met een veel te hoge inflatie, waardoor de rentes nog langer op dit verhoogde niveau moeten blijven. Aan de andere kant begint bijvoorbeeld de Amerikaanse economie te verzwakken, waardoor het nog maar de vraag is in hoeverre het de Federal Reserve lukt om de rente op dit verhoogde niveau te houden.

Alles bij elkaar is er sprake van een zeer onzeker investeringsklimaat en lijkt het vooral wachten op de volgende halving voor bitcoin. Die staat voor april 2024 op het programma en vooralsnog lijkt dat het eerste echte lichtpuntje op de kalender voor onze favoriete digitale munt.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....