Beruchte oplichters Pink Drainer verliest 10 ETH aan slimme cryptozwendel

1899 totale weergaven

Een wallet-draining groep die bekend staat als Pink Drainer is ironisch genoeg het slachtoffer geworden van een address poisoning zwendel.

Address poisoning begrijpen

Address poisoning houdt in dat aanvallers kleine hoeveelheden crypto versturen vanuit een wallet met een adres dat bijna identiek is aan dat van het doelwit.

Hierdoor verschijnt het frauduleuze adres in de transactiegeschiedenis van het doelwit, waardoor ze mogelijk per ongeluk geld sturen naar het adres van de oplichter.

MistTrack, een platform voor het volgen en naleven van crypto’s, meldde op 7 juli dat Pink Drainer eind juni 10 Ether (bijna $30.000) verloor aan een vals portemonnee-adres.

Tactieken van oplichters

Oplichters gebruiken bots om nieuwe transacties te monitoren, legt MistTrack uit. Hoewel ze het volledige adres niet kunnen zien, kunnen ze de eerste en laatste paar tekens laten lijken op het legitieme adres.

Deze methode is erop gericht om het slachtoffer te misleiden door het frauduleuze adres te kopiëren en te plakken in plaats van hun eigen adres.

In dit geval gebruikten de aanvallers een wallet-adres dat sterk leek op een van de wallets van Pink Drainer. Hierdoor werd Pink Drainer misleid om 10 ETH over te maken naar het vervalste adres.

De ironie

Dit incident is bijzonder ironisch gezien de aankondiging van Pink Drainer op 17 mei dat het zijn activiteiten stopzette na het vergaren van meer dan $85 miljoen aan gestolen crypto-activa, zoals opgemerkt door crypto-onderzoeker ZachXBT.

Het feit dat Pink Drainer zelf werd opgelicht, onderstreept de alomtegenwoordige dreiging van oplichting in de cryptoruimte en het belang van waakzaamheid.

Soortgelijke incidenten

In een verwant incident verloor een handelaar onlangs $68 miljoen in Wrapped Bitcoin (WBTC) aan een zwendel, wat de aanzienlijke risico’s en verliezen benadrukt die gepaard gaan met deze tactieken.

    Door: Raul Gavira

    Ik ben Raul Gavira, een schrijver en redacteur met meer dan 5 jaar ervaring in de crypto-industrie. Als liefhebber van blockchain vind ik het leuk om verschillende onderwerpen te behandelen, waaronder dApps, airdrops, altcoins, nieuwe projecten, trends en nieuws....