‘Betaalmarkt bitcoin stijgt in 2031 naar $3,7 miljard’

De betaalmarkt van bitcoin zal in 2031 een bedrag van $3,7 miljard bereiken. Dat voorspelt Allied Market Research in een rapport dat deze week werd gepubliceerd.

Prognose

De verwachting van het onderzoeksbureau is dat de ‘global bitcoin payments market’ een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van 16,3% zal bereiken. Ze hebben het daarbij over een periode van 2022 tot 2031.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In het onderzoek keken ze naar de segmenten “private keys (en cryptografie in het algemeen), componenten (zoals hardware wallets, software en services), applicaties (zoals retail of e-commerce) en regio’s”.

De voorspelling is dat cryptografie en hardware wallets deze groei gaan aanwakkeren. Ze zien een aantal trends:

  • Ze stellen dat er meer en meer vraag is naar efficiënte en transparante betalingssystemen.
  • Daar tellen ze de toename van de diensten rondom ‘data security’ en ‘kapitaaloptimalisatie’ bij op.
  • Verder verwachten ze een sterke vraag naar internationale betalingen vanuit opkomende economieën.

Volgens Allied Market Research zorgt dit er voor dat bitcoin als betaalnetwerk flink gaat groeien.:

“Bovendien wordt verwacht dat de vraag naar bitcoin bij banken en financiële instellingen gaat stijgen, naast een onbenut potentieel in opkomende economieën, wat lucratieve kansen zal bieden voor de groei van de bitcoin-betalingsmarkt tijdens de prognoseperiode.”

Groei tot 2031

In 2021 was het segment van de private keys volgens het rapport goed voor driekwart van het totale marktaandeel van bitcoinbetalingen. Ze verwachten dat dit dominanter zal worden met een groei van bijna 20,3% per jaar tot 2031. De hardwaresector zal in dezelfde periode naar schatting met 19,8% per jaar groeien.

Qua e-commerce betalingen zien ze dat Azië en de Pacifics koploper blijven, alhoewel Noord-Amerika met 18,6% per jaar een een inhaalslag gaat maken.

De grootste uitdagingen in de cryptowereld zijn naar verluidt de hoge implementatiekosten en minimaal bewustzijn over het gebruik van bitcoin.

Wil je het hele rapport zelf teruglezen? Succes! Met 283 pagina’s kun je wel even vooruit.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
adoptieBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...