Betalingsprovider Stripe kondigt wederom aan zich te storten op cryptobetalingen

Betalingsprovider Stripe kondigt wederom aan zich te storten op cryptobetalingen

Het Amerikaanse fintechbedrijf Stripe is op zoek naar teamleden voor een nieuwe entiteit binnen het bedrijf die zich op cryptobetalingen gaat richten. Dit is echter niet de eerste keer dat Strike met een dergelijke aankondiging komt.

Drie jaar geleden stopte het namelijk met de dienstverlening ten aanzien van bitcoin vanwege de hoge transactiekosten en trage transactietijden. Met de opkomst van Lightning (en de koers uiteraard) zien ze bij dit miljardenbedrijf blijkbaar weer heil in bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Op zoek naar een viertal ingenieurs

Volgens de oproep op de website is Stripe op zoek naar 4 ingenieurs met ervaring in de cryptosector. Volgens hoofd-ingenieur Guillaume Poncin is het bedrijf op zoek naar ingenieurs en ontwerpens om de toekomst van "Web 3 betalingen" te bouwen.

Wat hij daar precies mee bedoelt is niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat ook de shitcoin-kant van het verhaal lonkt voor Stripe.

"Wij zijn een jaar na de publicatie van de Bitcoin white paper gestart met het schrijven van code. We hebben de ontwikkelingen rondom bitcoin altijd in de gaten gehouden, maar de ontwikkelingen van de afgelopen jaren (L2, nieuwe chains, stablecoins en DeFi) zijn met name interessant," aldus mede-oprichter John Collison.

In 2018 liet Stripe bitcoin los, nadat het vanaf 2014 ondersteuning aanbod voor het kopen en verkopen van onze favoriete digitale munt. Destijds waren de hoge transactiekosten en trage werking van het protocol de reden, maar werd er al gewezen naar Lightning en een mogelijk herintegratie.

Stripe geen kleine jongen

Het Amerikaanse Stripe is in ieder geval geen kleine jongen binnen de betalingsindustrie. Stripe heeft namelijk een waardering van 100 miljard dollar, wat helemaal niet gek is voor een bedrijf dat pas sinds 2011 bestaat.

In totaal zijn er nu 784.256 actieve websites die het betaalplatform van Stripe gebruiken voor hun dienstverlening. De integratie van bitcoin via Lightning zou een prachtige manier zijn om de bitcoin adoptie te vergroten.

Laten we het allemaal rustig afwachten, want als ze nu nog op zoek zijn naar ingenieurs, dan zal het nog wel even duren voordat alles gereed is. Het is in ieder geval mooi om te zien dat iedere grote partij binnen de financiële industrie zich lijkt te realiseren dat het nu of nooit is.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties