Bitcoin koers doet een stap terug. Toch tijd voor een verdere stijging?

Bitcoin koers doet een stap terug. Toch tijd voor een verdere stijging?

Bitcoin is het laatste kwartaal van 2021 goed begonnen. Na een indrukwekkende stijging van meer dan 30% sinds 1 oktober zakt de prijs nu iets.

We zien dat de koers is aanbeland in een zone die steun kan bieden en zouden dan ook niet raar opkijken van een verdere stijging na deze pullback. Kijk mee op de dagelijkse en 4-uurs grafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin daggrafiek

BTC ligt op dit moment op de daily demand op $55.467 - $53.758. In onze ogen is dit een belangrijk niveau, want mochten we die behouden dan wordt een higher high neergezet.

Dat zou een teken van sterkte zijn en reden om te kijken naar een verdere stijging.

De andere kant op geredeneerd, is de kans aanwezig dat we terugbewegen naar $48.000 op het moment dat we de daily demand verliezen.

Bitcoin koers doet een stap terug. Toch tijd voor een verdere stijging?

4-uurs grafiek

Op dit lagere tijdframe zie je hetzelfde als op de dagelijkse grafiek. Ook hier is een demand zone, het donkergrijze vlak in de grafiek, waar de koers steun van lijkt te ondervinden.

Als dit inderdaad gebeurt, is de kans op een scenario zoals met de zwarte pijl aangegeven denkbaar. We kijken dan naar een stijging richting $61.000.

Bitcoin koers doet een stap terug. Toch tijd voor een verdere stijging?

Conclusie

De huidige structuur lijkt te wijzen op een verdere stijging na een tijdelijke pullback.

Verliezen we de steun van de demand zones dan kijken we naar een verdere daling op middellange termijn richting $48.000.

Dat is een punt waar nog sprake zou kunnen zijn van een higher low en waar we alsnog een reversal kunnen gaan zien.

Waarschijnlijker lijkt ons een scenario van verdere stijging op korte termijn, waarbij we kijken naar $61.000.

CryptoCoinTalk

CryptoCoinTalk houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wil jij meer leren over traden en technische analyse of wil je kant en klare calls volgen?

Join ons telegramkanaal door hier te klikken of bezoek onze website door hier te klikken.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties