MercadoLibre volgt Tesla en Square en koopt $7,8 miljoen aan Bitcoin

Het Latijns-Amerikaanse e-commerce- en fintech-bedrijf MercadoLibre heeft bitcoin op de balans staan. Dat bleek uit een document dat het bedrijf bij de waakhond aanleverde.

Bitcoin op de balans

In een document dat is ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), blijkt dat het bedrijf "als onderdeel van de strategie rondom haar schatkist heeft besloten om $7,8 miljoen aan bitcoin te kopen ..."

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het document gaat verder in op de prestaties van het bedrijf in het eerste kwartaal van 2021. Ze vervolgen: "... en als digitale activa voor onbepaalde tijd binnen onze immateriële activa aanhouden."

De exacte timing van de aankoop is onduidelijk, dus we weten ook niet voor welke prijs ze de bitcoin hebben gekocht. De financiële resultaten betrekking hebben op het eerste kwartaal van dit jaar, dat eindigde op 31 maart 2021.

Door deze actie past MercadoLibre in het rijtje met onder meer autofabrikant, betalingsbedrijf Square en natuurlijk ook 'bitcoin'-bedrijf MicroStrategy. MercadoLibre wordt onder de ticker MEDI verhandeld op de Nasdaq. Het heeft een marktkapitalisatie van meer dan $76 miljard.

Bitcoin als betaalmiddel

Op 28 april lanceerde de 'Amazon van Zuid-Amerika' op haar website ook al een aparte sectie waar je met jouw bitcoin terecht kunt als betaalmiddel. Het ging specifiek om het kopje waar je vastgoed kunt kopen. Hoewel het bedrijf de transacties niet rechtstreeks afwikkelt met de cryptomunt, geeft het wel weer meer legitimiteit aan bitcoin als betaalmiddel. Je moet als klant namelijk peer-to-peer de handel voltooien.

Volgens eerdere berichtgeving kun je de volgende aankopen met bitcoin doen: huizen, appartementen, braakliggende percelen, grond en commercieel onroerend goed in Buenos Aires, Santa Fe en Cordoba.

CEO Ricardo Montero was eerder dit jaar ook aanwezig bij de conferentie van MicroStrategy, evenals de CFO van het bedrijf.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app!

Lees meer over: