Beursgenoteerde miners verkochten in mei 100% van hun verdiende bitcoin

1071 totale weergaven

Volgens Arcane hebben beursgenoteerde bitcoin miners in mei 100% van hun verdiende bitcoin verkocht. Door de prijsdalingen werden de marges kleiner, waardoor ze schijnbaar genoodzaakt waren om bitcoinposities te liquideren.

Bitcoin mining

Een bitcoin miner verdienen 6,25 BTC voor ieder blok dat ze maken. Per dag komt dat neer op zo’n 900 BTC en bijna 28.000 BTC per maand. Vorige maand hebben de beursgenoteerde miners al deze bitcoin weer verkocht, zo stelt analysebedrijf Arcane.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het verkooppercentage is daarmee drastisch gestegen. In de eerste vier maanden van 2022 was dit nog ongeveer 30%.

Beursgenoteerde miners verkochten in mei 100% van hun verdiende bitcoin

In de bullmarkt van vorig jaar was er een trend gaande dat mining bedrijven hun bitcoin bleven hodlen, om vervolgens hun kosten te dekken met fiatleningen. Er braken echter donkere tijden aan toen de koers tot onder de $30.000 daalde. De HODL-strategie was daarmee niet voor iedereen meer mogelijk.

Kleinere winstmarges

Tegelijkertijd bleef de concurrentie onder miners toenemen: de hashrate bleef records breken. Daardoor nam de extreem hoge winstmarge steeds meer af. Miners moeten daardoor meer rekenkracht inleggen om dezelfde output te krijgen.

“De stijgende hashrate en de dalende prijs van bitcoin hebben de winstgevendheid van de miners verlaagd tot niveaus die sinds 2020 niet meer zijn gezien. Met $40 per MWh levert de energiezuinige Antminer S19 momenteel een cashflow van $13.000 op, wat overeenkomt met een daling van 80%. vanaf de piek van november 2021.”

Er zijn enkele voorbeelden te noemen, zoals bijvoorbeeld Marathon. Ze zijn met 9.673 BTC de grootste bitcoinbezitter van alle beursgenoteerde miners. Op 31 maart hadden ze een totale schuld openstaan van $729 miljoen.

Het in Canada gevestigde Bitfarms maakte bekend om niet meer te gaan hodlen. Ze verkochten 3.000 BTC, wat ongeveer de helft was van hun totale bitcoinbezit. Dit was nodig om schulden af te bouwen en meer liquide middelen te krijgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsminer