Bitfarms verkoopt 3.000 bitcoin

De beursgenoteerde Canadese bitcoin-miner Bitfarms heeft voor ongeveer 62 miljoen dollar aan bitcoin verkocht in juni om een deel van hun schulden te verlagen. In de aankondiging van dinsdag 21 juni maakt het bedrijf bekend de afgelopen zeven dagen 3.000 bitcoin te hebben verkocht, wat grofweg 50 procent is van de 6.349 bitcoin die Bitfarms had.

Bitfarms wil balanspositie verstevigen

Bitfarms heeft besloten een deel van hun bitcoin te verkopen om de balanspositie van het bedrijf te verstevigen. Momenteel produceert de Canadese miner ongeveer 14 bitcoin per dag en nu heeft het besloten om niet al die bitcoin meer te hodlen, zoals het dat in het verleden wel deed.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Naast de verkoop van de bitcoin om hun leningen bij Galaxy Digital voor een deel terug te betalen heeft het 37 miljoen dollar aan kapitaal gekregen van NYDIG om nieuwe hardware te financieren. Hiermee komt de liquiditeit van het bedrijf op ongeveer 100 miljoen dollar te liggen.

“Hoewel we bullish blijven over de lange-termijn potentie van de bitcoin koers, maakt deze strategische verandering het voor ons mogelijk om onze mining-operatie op het hoogste niveau te laten draaien”, aldus Jeff Lucas, de Chief Financial Officer van het bedrijf.

Flinke strategische verandering

In januari had Bitfarms nog ongeveer 4.300 bitcoin op de balans staan, die op dat moment een waarde van rond de 177 miljoen dollar vertegenwoordigden. Oprichter en CEO Emiliano Grodzki zei destijds dat het de strategie van het bedrijf was om tegen de laagst mogelijke kosten zo snel mogelijk bitcoin te accumuleren.

Daar is het nu dus van afgestapt en voor de gezondheid van het bedrijf is zelfs de keuze gemaakt om een deel van de dagelijkse productie te verkopen om de liquiditeit van het bedrijf te bewaken. Er heerst momenteel een hoop onzekerheid in de markt en daarom lijkt dit een verstandige keuze.

Mochten ze stug doorgaan met het accumuleren van bitcoin en valt de koers nog verder terug, dan kan er een situatie ontstaan waarin ze alle bitcoin moeten verkopen. Nu nemen ze een tijdelijk “verlies” om met een nieuwe hap adem wat langer onder water te kunnen blijven. De tijd zal het leren of dit de juiste beslissing was voor Bitfarms.

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden....