Bewindvoerders mogen verdwenen directeuren van 3AC dagvaarden

De bewindvoerders van Three Arrows Capital (3AC) kunnen de oprichters van het hedgefonds dagvaarden. Dat zegt een Amerikaanse rechter.

Adam Goldberg, een van de bewindvoerders, geeft aan dat hij momenteel niet weet waar de belangrijkste personen van de organisatie zich bevinden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Three Arrows Capital, één van de grootste hedgefondsen binnen de industrie, is eerder deze maand met een Chapter 15 faillissementsprocedure begonnen in de Verenigde Staten. Het juridische team van 3AC geeft echter aan dat de oprichters van het fonds momenteel nergens te bekennen zijn.

Bij een faillissement heb je te maken met verschillende processen. Officieel zijn de bezittingen van 3AC nu onder beheer van de curatoren/bewindvoerders. In de praktijk is dat echter moeilijker dan normaal. Zoals je weet kun je immers bitcoin en crypto niet altijd even makkelijk te pakken krijgen.

Het hele proces zal jaren in beslag gaan nemen.

Su Zhu en Kyle Davies zijn kwijt

Volgens documenten die door het juridische team van 3AC zijn ingeleverd bij het faillissementsgerecht van het zuidelijke district van New York zijn oprichters Su Zhu en Kyle Davies nergens te bekennen. “De huidige locaties van Mr. Davies en Mr. Zhu zijn onbekend. Het gerucht gaat dat ze Singapore hebben verlaten”, aldus de juridische vertegenwoordiging van 3AC.

Het hedgefonds dat ooit 10 miljard dollar aan assets in beheerde raakte in de problemen nadat ze hun margin calls voor bitcoin en ethereum leningen niet konden betalen. Volgens door The Block geïnterviewde ingewijden ging het om een liquidatie van tenminste 400 miljoen dollar.

“We zijn op dit moment bezig om met de relevante partijen te communiceren over een oplossing en hebben de intentie om die helemaal op te lossen”, aldus Zhu in een tweet op 15 juni. Dat is klaarblijkelijk nog niet gelukt, want Zhu is momenteel even nergens te bekennen. Het gerucht gaat dat de oprichter van 3AC momenteel ook probeert zijn villa in Singapore, ter waarde van 35 miljoen dollar, te verkopen. Maar dat is speculeren.

3AC brengt andere partijen in de problemen

De brand bij 3AC is inmiddels ook overgeslagen op andere partijen. Onder andere Blockchain.com schijnt een lening van 270 miljoen dollar open te hebben staan bij het geplaagde 3AC. De kans dat ze dat geld ooit nog terugzien lijkt met de dag kleiner te worden.

Om de aandeelhouders gerust te stellen heeft CEO Peter Smith in een brief duidelijk gemaakt dat Blockchain.com ondanks het verliezen van de lening liquide en solvent blijft. “Onze klanten zullen hier niets van voelen”, aldus Smit in zijn brief.

Blockchain.com behoort tot de oudste bedrijven van de industrie. Het ontwikkelde bijvoorbeeld één van de eerste blockchain explorers en was er heel vroeg bij met hun web-wallet. Als we de woorden van hun vertegenwoordigers mogen geloven, dan staat Blockchain.com er vooralsnog goed voor als het over de financiën gaat.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Coinbase hapert opnieuw tijdens explosieve stijging bitcoin

  Het Amerikaanse Coinbase staat erom bekend dat het tijdens bullmarkten van bitcoin weleens in de...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: koers bereikt hoogtepunt van $61.000 op grote cryptobeurzen

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  “Dalende bitcoin-ether spread goed nieuws voor altcoinhandelaren”

  De dalende bitcoin-ether-spread is muziek in de oren van altcoinhandelaren, zo meldt Coindesk vandaag. De...

  Bitcoin whales Nieuws
  Bitcoin (BTC) whales boeken gigantische winsten op hun investeringen

  Ki Young Ju van CryptoQuant deelt regelmatig interessante informatie over de blockchain van bitcoin. Ditmaal...

  Nieuws
  Bitcoin ETFs verzamelen ruim 746.831 bitcoin

  De Spot Bitcoin ETFs beginnen langzaam te merken hoe schaars bitcoin is. Als we Grayscale...

  Lees meer