Genesis Trading volgende slachtoffer van ondergang Three Arrows Capital

Genesis Trading is het volgende bekende slachtoffer van het faillissement van crypto-hedgefunds Three Arrows Capital (3AC). Genesis Trading wordt geholpen door moederbedrijf Digital Currency Group (DCG).

Genesis Trading is een zogenaamde market maker en leenplatform. Ook zij hadden blootstelling aan 3AC. Directeur Michael Moro reageert op Twitter op de situatie. Volgens de bestuurder is de financiële schade beperkt, maar is er wel geld verloren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het komt er simpelweg op neer dat Genesis Trading kan fluiten naar hun geld. Om welk bedrag het gaat is niet bekend. Wel waren de voorwaarden duidelijk. 3AC kwam in juni niet over de brug met extra onderpand. Op dat moment besloot Genesis Trading de positie te sluiten en het beschikbare geld te liquideren.

Moro probeert op Twitter uiteraard de boel wat te sussen. Wel wordt duidelijk dat alle zijlen worden bijgezet om de verliezen op te vangen. Volgens CoinDesk gaat het verlies wel om honderden miljoenen dollars. Een saillant detail: DCG is ook eigenaar van CoinDesk.

Gevolgen

De gevolgen voor Genesis Trading zijn wel te overzien. Een partij als Voyager Digital dat ook banden heeft met 3AC ging zelf onderuit. Moederbedrijf Digital Currency Group is een van de grootse investeerders in de industrie.

Genesis Trading doet dienst als market maker en levert financiële diensten. Het is geen losstaand bedrijf dat zomaar aan hun lot wordt overgelaten.

Het is onrustig aan deze kant van de markt. Er zijn verschillende banden tussen bedrijven die op omvallen staan of al zijn omgevallen. Nu een deel van het kaartenhuis in elkaar is geklapt gaan we zien wie er nog meer omvalt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsIndustrie

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...