Biden legt Rusland sancties op: bitcoin adressen op zwarte lijst

De Amerikaanse president Joe Biden heeft een aantal sancties opgelegd aan Rusland. De reactie vanuit Amerika volgt na een reeks aan cyberaanvallen van Russische hackers. Dat is te lezen op de website van Het Witte Huis.

Amerika en Rusland

Het ministerie van Financiën verbiedt verschillende economische activiteiten met Rusland. Het Office of Foreign Asset Controls (OFAC) is verantwoordelijk voor de handhaving van de nieuwe richtlijnen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de praktijk betekent dit bijvoorbeeld dat betalingen aan partijen in de Russische techsector verboden zijn. Ook wordt specifiek het ‘ondermijnen van het democratisch proces’ genoemd,

OFAC meldt dat het ook Amerikanen verbiedt om Russische staatsobligaties te kopen. Ook financiële banden met bijvoorbeeld de Russische centrale bank, het ministerie van Financiën en het nationale pensioenfonds zijn onwenselijk.

Bitcoin komt ook voorbij. Een aantal nieuwe adressen staat op de zwarte lijst van de VS. Het gaat specifiek om 28 cryptocurrency adressen van bitcoin, ethereum, litecoin, bitcoin cash, dash, zcash en verge. Deze lijst is niet nieuw maar wordt wel regelmatig uitgebreid.

Deze adressen worden gekoppeld aan instanties waar Biden tegengas tegen wil geven.

Bitcoin en sancties

Amerika wil ook hard optreden tegen partijen die deze sancties omzeilen.

Bitcoin is een geschikte tool voor iedereen die opzoek is naar een wereldwijd netwerk van geld. Een koelkast, de lokale groenteboer en ook boevenstaten kunnen er gebruik van maken.

Op kleine schaal zorgt het voor soevereiniteit, je bent baas over je eigen geld. Op wereldschaal geeft het landen als Iran en Venezuela de mogelijkheid om toch mee te doen in de wereldeconomie. Dat is een bijwerking van het feit dat het bitcoin netwerk in principe neutraal is, het netwerk is geschikt voor iedereen met een internetverbinding.

Lees meer over:
AmerikamisdaadRusland

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...