Biden regering veilt 0.75 Bitcoin voor $9.000 boven actuele prijs

Update – De General Services Administration (GSA) van de Verenigde Staten heeft woensdag 0,7501 Bitcoin geveild voor ruim $9.000 boven de marktprijs.

In totaal waren er 31 bieders en het hoogste bod was $ 53.104. Dat is ~$ 9.000 boven de huidige marktprijs van ~$43.800 die 0,7501 BTC momenteel geprijsd is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De veiling vond plaats in Atlanta, Georgia, begon op 15 maart en eindigde op 17 maart om 17.00 uur Amerikaanse tijd. Morgen (19 maart) betaalt de bieder voor zijn stukje Bitcoin.

Bitcoin in de verkoop

Het is onduidelijk waar de overheid deze bitcoin vandaan heeft en hoe ze het hebben verkregen. Ook is niet duidelijk waarom het wordt geveild. De verkoop gaat via de GSA, wat staat voor de General Services Administration. Dit is het veilingsite van de overheid waar meestal kantoorbenodigdheden, meubels, voertuigen, wetenschappelijke apparatuur en zware machines 0ver de toonbank gaan .

Wat wel bekend is, is dat het startbod voor deze bitcoin is vastgesteld op $25.000. Volgens de website van de GSA zal de bieding plaatsvinden in Atlanta in Georgia. De biedingen beginnen op 15 maart 17.00 lokale tijd, en zal exact 48 uur later sluiten.

Biden regering veilt 0.75 Bitcoin voor $9.000 boven actuele prijs

De winnaar van de bieding moet een “Forfeited Property Sales Certification Form” invullen om te bevestigen dat hij geen werknemer van het Ministerie van Justitie. Ook mag de persoon die de bitcoin moest inleveren door de vordering niet meebieden.

Ook komt er een “Bitcoin End Use Certificate” in het spel waarin de naam van de bieder en het burgerservicenummer vereist zijn. Hierbij worden ook het adres van de wallet en andere persoonlijke informatie genoteerd. De volledige betaling voor de 0,7501 Bitcoin dient op 19 maart overgemaakt te worden via een bankoverschrijving.

Andere veilingen

Het is lang niet de eerste veiling van een overheid die de bitcoin moet of wil verkopen. Eind november deed de overheid van Noord-Ierland hetzelfde. Destijds ging het echter over een veel groter bedrag van 47,79 bitcoin. Met de marktprijs van dat moment ging het om ruim 650.000 dollar.

Daarnaast heeft de Amerikaanse overheid de afgelopen zes jaar maar liefst 185.000 Bitcoin verkocht tijdens diverse veilingen door de United States Marshals Service. Multimiljardair Tim Draper kocht tijdens van deze veilingen meer dan 30.000 bitcoin.

Vorige maand maakte de Roemeense overheid bekend dat het een onbekende hoeveelheid aan geconfisqueerde BTC ging veilen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over: