Noord-Ierland verkoopt 47,79 Bitcoin (BTC) via online veiling

De Noord-Ierse staat verkoopt 47,79 Bitcoin (BTC) via een online veiling. Tegen de huidige koers gaat het om een bedrag van ruim 650.000 dollar.

Bitcoin verkoop

Het land, onderdeel van het Verenigd Koninkrijk heeft de lading Bitcoin eerder in beslag genomen, zo meldt de Belfast Telegraph vandaag.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De veiling, georganiseerd door Wilsons Auctions in Belfast. is inmiddels gestart en zal donderdagmiddag aflopen. Het totaal is verdeeld over 44 kavels van 0.25 BTC tot 3 BTC per kavel, respectievelijk een marktwaarde va $3.450 en $41.400.

Geïnteresseerde kopers moeten zich eerder uitgebreid registreren om te kunnen deelnemen. Bovendien zijn er diverse betalingsvoorwaarden van toepassing.

Naast Bitcoin is er een aanbod van goud, gouden juwelen en luxe horloges (Audemars Piguet, Rolex en Cartier). Ook gaan diverse handtassen van Hermes, Chanel en Louis Vuitton van de hand.

Online veilingen

Het is voor overheden gebruikelijk om via een online veiling in beslag genomen Bitcoin of andere cryptocurrency’s van de hand te doen.

Zo heeft de Amerikaanse overheid de afgelopen zes jaar maar liefst 185.000 Bitcoin verkocht tijdens diverse veilingen door de United States Marshals Service. Multimiljardair Tim Draper kocht tijdens van deze veilingen meer dan 30.000 bitcoin.

Begin dit jaar bleek dat Amerika daarmee – door tussentijdse koersstijgingen – 1,7 miljard dollar aan ‘winst’ heeft misgelopen. Die misgelopen winst is alleen maar opgelopen sinds de koers vanaf eind juli boven de $10.000 staat.

Vorige maand maakte de Roemeense overheid bekend dat het een onbekende hoeveelheid aan geconfisqueerde BTC ging veilen.

De prijs in euro:

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...