Biden wil einde maken aan belastingvoordeel bij cryptoverliezen

Biden wil einde maken aan belastingvoordeel bij cryptoverliezen

De Amerikaanse president Joe Biden komt vandaag met een begrotingsvoorstel. Het plan moet het tekort op de overheidsbalans de komende tien jaar met 3.000 miljard dollar verlagen. Crypto speelt ook een kleine rol op het gebied van belastingen.

Biden heeft namelijk ook een zogenaamde voorziening laten opnemen om een einde te maken aan een fiscaal voordeel in het geval van verlies met cryptovaluta.

Simpel gezegd: zodra je verlies maakt met je cryptobelegging, mag je dat verlies aftrekken van je inkomstenbelasting. Dat voordeel, in het geval van een belastingteruggave, kun je weer gebruiken om opnieuw in crypto's te beleggen.

Een fiscale uitvlucht kun je het noemen. Biden wil een einde maken aan deze praktijken, dat moet de Amerikaanse schatkist circa 24 miljard dollar opleveren, zo rekent de Wall Street Journal voor. In totaal moet de nieuwe begroting van Biden zelfs 3.000 miljard dollar gaan opleveren. Formeel gezien moet het plan overigens nog door het Huis van Afgevaardigden en de Senaat worden goedgekeurd voordat Biden een handtekening kan zetten.

Het is niet de eerste poging van Washington om mazen in de wet te dichten. Al eind 2021 hebben ambtenaren een wetsvoorstel ingediend om te voorkomen dat beleggers een verlies claimen e=bij de fiscus en deze herinvesteren in cryptovaluta.

Overigens heeft Biden al één stuk wetgeving in de wet beklonken. Het gaat om de zogenaamde Bipartisan Infrastructure Framework, later de Infrastructure Investment and Jobs Act genoemd. Het stelt bepaalde eisen aan hoe brokers moeten rapporteren over de transacties die ze verwerken. In eerste instantie was er sprake van een zeer ruime definitie, waardoor ook miners onder de definitie vielen. Dat is inmiddels bijgesteld.

Lees meer over:
Amerika regulering belasting

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan