Biden's controversiële anti-crypto Comptroller-kandidaat trekt zich terug

Biden's controversiële anti-crypto Comptroller-kandidaat trekt zich terug

Saule Omarova heeft zich teruggetrokken als kandidaat om de Comptroller of the Currency te worden na een storm van kritisch onderzoek vanwege haar posities wat betreft cryptocurrency's en het bankwezen.

De Comptroller of the Currency heeft in de Verenigde Staten de taak om toezicht te houden en wetten te maken voor nationale banken en de in Amerika gevestigde takken van buitenlandse banken. Een belangrijke positie dus, die niet door Saule Omarova gevuld zal worden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Aanvallen op Saule ver buiten de morele grenzen

President Biden heeft al laten weten teleurgesteld te zijn met de manier waarop Omarova behandeld is vanwege haar kandidatuur. "Saule was het onderwerp van ongepaste persoonlijke aanvallen die ver buiten de morele grenzen gingen," aldus Biden over het terugtrekken van Saule Omarova als kandidaat.

Met name de crypto-industrie zag Omarova niet als een goede kandidaat vanwege haar anti-crypto sentimenten. Onder andere senator Ted Cruz was om deze reden tegen de uitverkiezing van Omarova.

Sommige Republikeinen, waaronder senator John Kennedy, legden in hun kritiek ook de focus op haar opvoeding in de Sovjet-Unie. Waar ze tijdens haar studie aan de Moscow State University onder andere een scriptie schreef over Karl Marx.

Omarova maakte zich zorgen over stablecoins

De Republikeinse senator Cynthia Lummis was degene die Omarova vragen stelde over haar positie in het kader van cryptocurrency's en stablecoins. Daarop liet Omarova weten dat ze zich met name zorgen maakte over private techbedrijven die met stablecoins de bankensector in de problemen kunnen brengen.

Op de vraag in hoeverre Omarova denkt dat overheidsgeld superieur is aan eventueel privaat geld antwoordde Omarova als volgt: "Ik maak me zorgen over de potentie van private innovatie om belangrijke publieke doelen die we moeten nastreven te ondermijnen."

Alles bij elkaar lijkt het voor de ontwikkeling van bitcoin in de Verenigde Staten een goede zaak dat Omarova niet in deze belangrijke positie is terechtgekomen. Juist op dit moment in de geschiedenis van bitcoin is het belangrijk dat wetgevers de adoptie bevorderen en niet tegenwerken.

Lees meer over:
Bitcoin Amerika wetgeving

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties