Hillary Clinton herhaalt oproep tot strengere regels rondom cryptocurrency's

Hillary Clinton herhaalt oproep tot strengere regels rondom cryptocurrency's

Hillary Clinton roept op tot reguleren van cryptocurrency's om de dollar te beschermen. Ze waarschuwt voor een scenario waarbij China en Rusland de cryptocurrency markt manipuleren en daarmee financiële onrust veroorzaken. Dat doet de ex-politica in gesprek met MSNBC.

Ze richt zich in haar relaas onder andere op social media algoritmes en op partijen die veel geld verdienen met cryptocurrency's. Beide zaken ziet de staatssecretaris als een gevaar voor de status van de Amerikaanse dollar. Eerder liet Clinton haar mening al horen over dit onderwerp bij Bloomberg.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Clinton: "We kijken naar landen als Rusland of China, maar we kijken niet alleen naar landen.'' Naast landen benoemt ze ook spelers die de dollar als reservemunt willen vervangen of omverwerpen. De dollar is een van de belangrijkste wapens op het internationale podium.

In het gesprek wordt duidelijk dat Clinton zinspeelt op regels tegen de groei van de macht van techbedrijven, maar dus ook nieuwe geldtechnieken.

Voor zover bekend is het pas sinds kort dat Clinton publiekelijk roept om extra regels voor cryptocurrency's. De timing is geen toeval, want wereldwijd worstelen overheden en toezichthouders met de opkomst van deze nieuwe markt. Decentraal geld in de vorm van bitcoin laat zich niet (makkelijk) vangen in een wetboek.

Mocht je behoefte hebben om meer te horen van dit gesprek, dan vind je hieronder de video:

Lees meer over:
Bitcoin Amerika regulering

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties