Bij welke bitcoin koers is Satoshi Nakamoto de rijkste persoon op aarde?

In de begindagen van bitcoin heeft Satoshi Nakamoto meer dan één miljoen bitcoin weten te verzamelen. De mysterieuze bedenker van bitcoin klimt met zijn kapitaal steeds hoger in de lijst met rijkste personen op aarde. Als de bitcoin koers de $182.000 per bitcoin aantikt is hij zelfs de rijkste persoon op aarde.

Hoe bijzonder zou het zijn als niemand straks weet wie de rijkste persoon op aarde is? Daarvoor moet hij wel Elon Musk, met een vermogen van $163.7 miljard, en Jeff Bezos, met een vermogen van $181.6 miljard, nog even inhalen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoeveel bitcoin heeft Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto publiceerde in oktober 2008 de bitcoin white paper en kort daarna in januari van het jaar 2009 lanceerde het bitcoin netwerk. Op 3 januari werd door Satoshi het zogenaamde “genesis block”, het eerste blok, gemined. Destijds was de beloning voor miners 50 bitcoin per blok.

Hoewel niemand zeker weet hoeveel bitcoin Satoshi in de begindagen in zijn zak heeft weten te steken, lopen de meeste schattingen tot over het miljoen. Dat betekent dat Satoshi met de huidige bitcoin koers een vermogen van grofweg $56 miljard heeft.

Met andere woorden, als de bitcoin koers de $182.000 aantikt heeft Satoshi een vermogen van $182 miljard en daarmee zou hij Jeff Bezos passeren als rijkste persoon op aarde. Waarschijnlijk gaat een bitcoin koers van $182.000 niet genoeg zijn, want ook het vermogen van Bezos staat natuurlijk niet stil.

In een macro-economisch klimaat waarin fiatgeld met miljarden tegelijk uit de printers komt vliegen zijn assets koning en Jeff Bezos’ vermogen bestaat uiteraard voor een groot deel uit assets zoals aandelen.

Heeft de bitcoin koers de potentie om de $182.000 te bereiken?

Er zijn meerdere modellen die voorspellen dat de bitcoin koers uiteindelijk tussen de $200.000 en $1.000.000 gaat uitkomen. De meest bekende is waarschijnlijk het Stock-to-Flow model (S2F) van Nederlander PlanB.

Dit model voorspelt dat de bitcoin koers tegen het einde van 2021 tenminste op $100.000 staat en zelfs kan oplopen tot $288.000 per bitcoin. Het model voorspelt de bitcoin koers op basis van de relatie tussen de waarde van bitcoin en de schaarste ervan.

Als de bitcoin koers de $288.000 die PlanB voorspelt bereikt, dan zou het vermogen van Satoshi dus op $288 miljard liggen en zou hij verreweg de rijkste persoon op aarde zijn. Er gaan momenteel zelfs voorspellingen de ronde die een koers van $400.000 per bitcoin niet onwaarschijnlijk achten. Dat zou Satoshi natuurlijk helemaal op een plateau zetten. Hoe gaaf is het dat niemand straks weet wie de rijkste persoon op aarde is?

    Door: Thom Derks

    Thom is al jaren van de partij als het gaat om de verslaggeving over bitcoin, macro-economische ontwikkelingen en alles wat de toekomst van de digitale munt zou beïnvloeden.