Bill Gates: ‘Ik heb geen Bitcoin, ik kijk er neutraal tegenaan’

Bill Gates, medeoprichter van Microsoft, vertelt dat hij een "neutrale kijk" heeft op bitcoin. Hij ondersteunt wel de digitalisering van geld in de vorm van (Central Bank) Digital Currency's, als manier om bijvoorbeeld transactiekosten te verlagen.

Bill Gates over Bitcoin

Dit zei de miljardair in een interview met Squawk Box van CNBC. Hij is dus neutraal over de cryptomunt, en vertelt ook dat hij geen bitcoin (meer) heeft. Hij is naar eigen zeggen ook niet short.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Gates bracht onlangs een boek uit over het voorkomen van de wereldwijde klimaatverandering. Dit was voor de host van de show een haakje om over Bitcoin te beginnen: 'Het verbruikt namelijk enorm veel energie. Hoe ziet meneer Gates dit in de context van deze klimaatverandering?'

Alhoewel deze uitspraak sowieso véél te kort door de bocht en tevens onjuist is, zag Gates geen reden om het moment aan te grijpen om Bitcoin omlaag te praten.

Nieuw geld

Hij plugt in het antwoord ook zijn Gates Foundation, door te aan te geven dat ze met deze stichting werken aan meer transparantie met geld en ook het reduceren van van kosten. Hij noemt specifiek dat het niet om anonieme betalingen gaat, en dat het ook niet onomkeerbare transacties betreft. En dat zijn precies twee kernpunten van bitcoin: pseudoniem en immutable.

Sinds zijn vertrek bij Microsoft leidt Bill samen met zijn vrouw de Bill & Melinda Gates Foundation.

Hij merkt verder op dat de prijsvolatiliteit van bitcoin wordt aangedreven door 'manie' op de markten en dat het moeilijk zou zijn om het traject van de cryptoasset te voorspellen.

Hoewel Gates momenteel neutraal is over bitcoin, is het toch een stapje vooruit. In mei 2018 zei de tech-miljardair dat hij short zou gaan met bitcoin "als daar een gemakkelijke manier voor was." Hij verkocht destijds ook snel een beetje BTC dat hij als verjaardagscadeau had gekregen.

Wil je graag meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Microsoft