Binance aangeklaagd in zaak om $140 miljoen

Binance aangeklaagd in zaak om $140 miljoen

Binance wordt aangeklaagd door een anonieme investeerder uit Europa. De investeerder eist meer dan $140 miljoen van de grote cryptobeurs. Binance zou in november 2020 onterecht posities op de markt hebben gesloten, resulterend in grote verliezen voor de handelaar.

Volgens The Block gaat het om een zaak bij het ICC International Court of Arbitration. Deze organisatie heeft sinds de oprichting in 1923 meer dan 26.000 arbitragezaken afgehandeld. Binance en aanverwanten moeten zich tegenover dit hof verantwoorden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Binance is niet schuldig bevonden, dit is slechts de eerste stap van een investeerder die mogelijk onterecht geld is verloren bij de cryptobeurs. Het proces is na maanden van onderhandelen gestart in Zwitserland.

Aanklacht van Binance

Degene die de claim indient pakt het niet klein aan. In deze zaak zijn meer dan 45 entiteiten betrokken, volgens de aanklacht zijn deze allemaal op een bepaalde manier verbonden aan de beurs.

De claim draait om het geautomatiseerde liquidatiesysteem van Binance. De anonieme handelaar beweert dat het systeem beleggers dwingt om grote hoeveelheden van een specifieke munt te verkopen. Hij beweert dat het hier gaat om een probleem met verschillende belangen bij de liquidatie.

Binance zelf heeft (nog) geen eigen hoofdkantoor. Dus gooit de handelaar het over een andere boeg en probeert hij of zij via het ICC alle organisaties op het matje te roepen. Binance zelf heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen.

Het proces is pas net begonnen en het is onduidelijk of de 'slachtoffers' in hun recht staan.

Lees meer over:
Binance

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties