Bitcoin koers zakt binnen enkele seconden kort onder $10.000 op Binance US

Update: Binance US geeft een fout in de code van handelssoftware de schuld voor de flashcrash naar $8.200 op hun platform. In een mail naar The Block reageert het handelsplatform op de ontstane ophef. .

Een van de klanten van Binance gaf aan dat ze te maken hadden met een fout in hun software. Volgens Binance US is de fout inmiddels verholpen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Originele bericht: De bitcoin koers is bezig aan een grote opmars, maar het is een blijft een volatiele munt. Op verschillende beurzen dook de prijs van BTC plots duizenden dollars naar beneden.

Het meest extreme voorbeeld vinden we bij de Amerikaanse afdeling van Binance. Op Binance US daalde de lokale prijs heel kort onder de grens van $10.000. De bitcoin koers wereldwijd lijkt er weinig last van te hebben, overigens.

Binance US had simpelweg te weinig liquiditeit om de verkoop op te vangen. In de praktijk betekent dit simpelweg dat er er kooporders zijn gevuld tot aan de prijzen tot onder $10.000. Er waren niet genoeg kopers om de koers eerder op te vangen.

Je hebt ook minder schrijnende gevallen. Op Bitstamp dook de prijs van boven de grens van $65.000 naar prijzen van ~$63.000 in enkele seconde. Iemand besloot voor een groot bedrag zijn of haar bitcoin te verkopen.

Bitcoin koers zakt binnen enkele seconden kort onder $10.000 op Binance US
Bitcoin prijs op Bitstamp met een kleine korte dip

Reacties op de daling

Deze dip was te zien op verschillende cryptobeurzen. De prijs van BTC is het gevolg van miljoenen spelers in dit ecosysteem.

Heel soms ontstaat er door een fout (of opzet) een grote daling op verschillende beurzen. Lokaal kan het kort voorkomen dat een prijs veel harder stijgt of daalt dan gemiddeld in de wereld. Hieronder vind je een aantal reacties op de korte daling:

Het lijkt er sterk op dat een Amerikaan besloot om bitcoin te verkopen. De precieze reden is niet bekend, maar het is waarschijnlijk een fout geweest. Op andere beurzen kon de verkoper de BTC voor een veel hogere prijs kwijt.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...