Binance bewaart 588.171 bitcoin (BTC) voor klanten

Cryptobeurs Binance heeft voor de 10e keer haar Proof of Reserves (POR) voltooid. Het blijkt dat de exchange minder ethereum vasthoudt dan voorheen, terwijl hun bitcoin- en tetherbalans redelijk stabiel blijft.

Reserves

De publicatie over de reserves, die Binance telkens op de eerste dag van een maand doet, laat dus een gemengde trend zien. Vergeleken met de vorige POR heeft Binance bijvoorbeeld nu 4,3% minder ether. Het zou gaan om 3,89 miljoen ETH ter waarde van $6,4 miljard.

Verder heeft het $15,44 miljoen aan USDT tokens in bezit. De totale hoeveelheid bitcoinstortingen van klanten komt neer op een omgerekend dollarbedrag van $14,6 miljard. Het daadwerkelijke bezit voor alle cryptovaluta van Binance ligt iets hoger dan de “customer net balances”.

Het beste nieuws lijkt te zijn dat alle deposito’s daardoor voor meer dan 100% zijn gedekt door reserves, Zowel voor bitcoin als ether heeft Binance namelijk 105% aan activa in beheer, waardoor het in ieder geval aan alle verplichtingen zou moeten kunnen voldoen.

Binance bewaart 588.171 bitcoin (BTC) voor klanten

Daarbij hoort dan wel direct een belangrijke nuance. In de manier waarop proof of reserves zijn opgebouwd, kan een beurs geen liabilities opnemen in deze cryptografische bewijsmethode. Als Binance nog veel openstaande schulden heeft die het op de een of andere manier niet kan afbetalen, zie je dat hier niet in terug. In dat geval zegt het niet veel dat Binance “genoeg cryptovaluta heeft om deposito’s te dekken.”

Er is ook wel eens kritiek op proof of reserves omdat een beurs stiekem negatieve getallen in de Merkle Tree kan meenemen, om zo een eventueel gat te verhullen.

Intussen heeft Binance te maken met een interne cryptowinter. Handelsvolumes dalen zowel in de VS als ook daarbuiten en het marktaandeel op basis van deze handelsvolumes houden ook te wensen over.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...