Handelsvolume op cryptobeurzen op laagste punt in bijna drie jaar

Het handelsvolume van bitcoin op centrale beurzen blijft flink achter. Waar de koers van de grootste cryptocurrency dit jaar al met 75% steeg, is het handelsvolume in 2023 blijven dalen.

Dat is op te maken uit data van analysebedrijf Kaiko. Ze brengen de volumes van Binance, Huobi, OKx, Amerikaanse en Koreaanse exchanges in kaart, plus nog een groep van 17 andere grote beurzen.

Ze kijken daarbij enkel naar centrale exchanges, ook wel CEX’s genoemd. Je kunt cryptovaluta ook op DeFi-platforms en Decentrale Exchanges (DEX’s) uitwisselen.

Het gezamenlijke handelsvolume staat op het laagste punt sinds november 2020. Ter vergelijking: de koers van bitcoin stond toen nog onder de $18.000.

Handelsvolume op cryptobeurzen op laagste punt sinds november 2020

Wat opvalt is hoe sinds vier maanden geleden het handelsvolume ineens instortte. Dit komt nagenoeg gelijk met de harde daling van Binance’s volume en ook alle aantijgingen tegen de beurs van frontman CZ.

Na aanklachten over het aanbieden van ongeregistreerde effecten, het verwisselen van klantentegoeden met bedrijfsfondsen en witwasproblemen (in onder andere Frankrijk) is er nog maar een fractie over van de handelsactiviteit die Binance voorheen had.

Ook kwam er een einde aan de zero-fee kosten voor een aantal grote crypto-handelsparen. Bijna een jaar geleden, in juli 2022, schrapte Binance de handelskosten ter viering van het vijfjarig bestaan. Dit heeft sindsdien mogelijk ook voor een kunstmatig hoog volume gezorgd.

Maar niet alleen Binance kreeg te maken met aanklachten. Ook Coinbase ontving een Wells notice, wat resulteerde in een meer voorzichtere bedrijfsvoering.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Binancehandelsvolume