Binance neemt aandeel in onbekende Bitcoin beurs in Indonesië

Binance heeft een aandeel verworven in de onbekende Bitcoin beurs Tokocrypto uit Indonesië. Het is de eerste gereguleerde exchange op de archipel met 270 miljoen inwoners.

Binance in Indonesië

Binance is één van de grootste Bitcoin beurzen ter wereld, mede door het handelspaar BTC-USDT.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Samen met Coinbase geldt het als één van de unicorns in de crypto industrie met een geschatte bedrijfswaarde boven de één miljard dollar.

Het is algemeen bekend dat Binance agressief groeit in de wereld en in zoveel mogelijk landen aanwezig wil zijn. Daarmee wil het de handel in cryptovaluta koppelen aan zoveel mogelijk bestaande fiat valuta om zo haar ecosysteem en invloed te vergroten.

Naast Binance is ook QCP Capital uit Singapore aandeelhouder, ook bekend als mede-eigenaar van het Nederlandse Deribit, tegenwoordig opererend uit Panama.

OTC-markt

Het is de vraag wat de plannen van Binance zijn, want het dagelijkse handelsvolume is met $700.000 laag te noemen. Ter vergelijking: marktleider Indotax is goed voor $8 miljoen aan dagvolume.

The Block Crypto sprak met Joshua Ho, medeoprichter van QCP Capital en adviseur van deze kleine beurs. ‘Een groot deel van de handel is over-the-counter deals’. Dat zijn transacties die buiten de spotmarkten om plaatsvinden.

Ook fungeert de beurs als market maker. Dat zijn partijen die krijgen een vergoeding in ruil voor het creëren van koop – en verkooporders (lees: liquiditeit) op beurzen.

India

Binance ziet in Indonesië, een land met 270 miljoen inwoners, een ‘enorm’ potentieel. In India heeft Binance de beurs WazirX compleet opgeslokt. En vorige maand kocht de firma Coinmarketcap voor de som van $400 miljoen.

En onlangs opende Binance ook een mining pool met 0% mining vergoeding en ging men een samenwerking aan met VISA voor een crypto betaalkaart.

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...