Binance verhandelde $306 miljard in kwartaal drie, een record

Binance heeft goede zaken gedaan in kwartaal drie van 2020. De Bitcoin – en cryptobeurs heeft in de maanden juli, augustus en september voor 306 miljard dollar verhandeld.

Daarmee is de exchange behoorlijk gegroeid, zo blijkt uit een analyse van The Block Crypto. Het betekent dat de beurs uit Malta marktaandeel verwerkt op de zeer concurrerende spotmarkt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ten opzichte van kwartaal twee is er sprake van een groei van 110%. In absolute zin van 146,3 miljard dollar naar 306,6 miljard dollar. Uit een eerder onderzoek bleek al dat Binance marktleider is momenteel.

In augustus verzuchtte ceo Changpeng Zhao al dat het “drukker was dan tijdens de hype in 2017”.

Binance verhandelde $306 miljard in kwartaal drie, een record

Binance wist ook op de derivatenmarkt te profiteren. In kwartaal drie is er 483 miljard dollar aan derivaten verhandeld, een toename van 43,5 procent ten opzichte van kwartaal twee. Als marktplaats verdient Binance aan elke transactie door een commissie te vragen.

Bijkomende diensten zijn over-the-counter deals en het uitlenen van Bitcoin en andere cryptocurrency’s tegen rente.

Binance Jersey stopt

In ander Binance nieuws: volgens CoinTelegraph stopt de exchange Binance Jersey per 30 november 2020. Begin 2019 is het gelanceerd als een fiat gateway op het Europese vasteland. Je kunt er Bitcoin kopen met euro of pond, maar het concept sloeg niet aan.

Blijkbaar is het gebruik van Tether (USDT) op Binance.com zo succesvol dat deze subsite niet in de lucht is te houden.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...