Binance komt met eerste stablecoin: Binance GBP Stable Coin (BGBP)

Cryptobeurs Binance komt met de eerste eigen stablecoin: de Binance GBP Stable Coin (BGBP). De munt wordt uitgegeven en getest op de eigen Binance Chain. Dat heeft CFO Wei Zhou van Binance bevestigt bij het evenement Money20/20 in Amsterdam.

Een stablecoin is eigenlijk niets meer dan een token op een blockchain die een vaste waarde vertegenwoordigt. In het geval van BGBP gaat dat dus om de waarde van de pond.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met behulp van een stablecoin kun je eventjes uit bijvoorbeeld bitcoin stappen, maar wel binnen het ecosysteem van een cryptobeurs blijven. Zo kun je sneller schakelen en anticiperen op de markt.

Binance en de Britse pond

De eerste stablecoin van Binance wordt gedekt door de Britse pond. Een opmerkelijke keuze, want de meeste stablecoins gebruiken de Amerikaanse dollar.

De Binance GBP Stable Coin is al aangemaakt. Je kunt verdere specificaties van de munt via de explorer van Binance vinden.

Je kunt dus straks bij Binance ook een plekje innemen in de pond. Het is voor handelaren weer een extra manier om even uit bitcoin of andere 'echte' cryptomunten te stappen.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author="Wei Zhou"]''We zijn BGBP op dit moment aan het testen. In de toekomst gaan we de stablecoin uitgeven om meer coins toe te voegen aan ons ecosysteem.We bieden onze gebruikers graag meer keuzevrijheid.''[/penci_blockquote]

Binance Jersey

De Binance GBP Stable Coin komt volgens Zhou ook naar Binance Jersey. Binance Jersey is de manier om via Binance van fiat naar cryptomunten te gaan. Je kunt daar je bitcoin, ether, euro en de pond kopen en verkopen.

Naast Binance Jersey en de cryptobeurs zelf is Binance met veel andere dingen bezig. Zo is er ook Binance Labs. Daar willen ze 'de bouwstenen voor blockchain dApps' gaan leveren, bijvoorbeeld.

Het bedrijf van oprichter en ceo Changpeng Zhao zit niet stil, zoveel is wel duidelijk.

Binance CFO

Eerder dit jaar spraken we Wei Zhou zelf over de toekomst van Binance en de ontwikkelingen rondom het bedrijf. Het gesprek kun je hieronder checken.

Lees meer over:
Binancestablecoin

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...