Binance lanceert met Bifinity nieuwe betaaloptie voor cryptovaluta

555 totale weergaven

Binance, een van de grootste cryptobeurzen, heeft een eigen betaalprovider opgezet. Onder de naam Bifinity wil het fiat-naar-crypto transacties faciliteren. Daarmee willen ze bedrijven helpen om "crypto-klaar" te worden.

Betaaldienst

Bifinity is vorig jaar officieel opgericht en vandaag gelanceerd. Het bedrijf is geregistreerd in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen. Het werkt met 50 cryptovaluta en heeft ook enkele belangrijke traditionele betaalmethoden geïntegreerd, waaronder Visa en Mastercard.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Winkeliers kunnen de API's van Bifinity gebruiken om "hun bedrijf crypto-klaar te maken". Het komt er op neer dat men betalingen als cryptovaluta kan ontvangen. Het platform lijkt op het eerste oog gericht op grote bedragen, met een ordegrootte van enkele duizenden euro's.

De eerste klanten zijn ook al binnen. Naar verluidt gaan betaalplatform Checkout.com en het beursgenoteerde Paysafe er gebruik van maken. Laatstgenoemde gaat zich richten op de markt in Latijns-Amerika. Ook in het Verenigd Koninkrijk en Europa zal Bifinity de komende maanden de betaalkaart-optie van Paysafe integreren.

"Samen verlagen we de drempel voor verkopers om hun eerste cryptocurrency-transacties te accepteren en uit te voeren."

Hoewel Bifinity ook veel altcoins ondersteunt, kun je als winkeleigenaar dus in bitcoin uitbetaald krijgen, terwijl de koper met fiatgeld afrekent. Doorgaans leveren betaalbedrijven de tegenovergestelde dienst aan, waarbij men met cryptovaluta kan afrekenen waarna dit direct wordt omgezet in fiatgeld.

SEPA

Binance heeft vandaag ook weer SEPA-betalingen opengezet op haar platform. Transacties met de euro en de Britse pond zijn weer beschikbaar. SEPA, wat staat voor Single Euro Payments Area, werd in juli vorig jaar uitgezet.

Echter: de Nederlandse markt blijft buitengesloten. Het is gissen waarom, maar de reden is hoogstwaarschijnlijk omdat Binance niet geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank. Ook Zwitserse klanten kunnen geen gebruik maken van SEPA, net als zakelijke accounts.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
BinanceBitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...